To je to što me zanima!

Polarni medvjedi spustili se u sam centar grada, traže hranu

Iako su polarni medvjedi česti u tom području posebno je rijetko za tako veliki broj da se spusti do naseljenih podučja istodobno, navodi WWF. To je područje suočeno s neuobičajeno toplim vremenom
Vidi originalni članak

Grad na dalekom sjeveroistoku Rusije preplavljen je proteklih dana gladnim polarnim medvjedima zbog neuobičajeno toplog vremena, objavio je World Wildlife Fund (WWF) u četvrtak.

Prebrojano je više od 50 polarnih medvjeda u blizini Rirkaipija jer na morskim područjima na kojima ti grabežljivci uobičajeno love nema dovoljno ledenog pokrivača.

- Gotovo su svi medvjedi mršavi - kaže Tatjana Minenko koja vodi skupinu koja nastoji sprječiti susrete medvjeda i ljudi, navodi se u priopćenju koje je objavio ruski ogranak WWF-a.

SVE MANJE VREMENA Živimo u najtoplijem desetljeću u povijesti - a bit će još gore!

Iako su polarni medvjedi česti u tom području posebno je rijetko za tako veliki broj da se spusti do naseljenih podučja istodobno, navodi organizacija.

To je područje suočeno s neuobičajeno toplim vremenom od početka prosinca, navodi organizacija.

Iako se led uz obalu pojavio nije dovoljno debeo da izdrži težinu medvjeda, kažu u organizaciji.

Prije nekoliko mjeseci izgladnjela ženka polarnog medvjeda uočena je stotine kilometara južno od prirodnog staništa u ruskom gradu Norilsku zbog smanjivanja ledenih prostranstava na sjeveru.

Mršava ženka pod stresom s blatnim šapama tragala je tada za hranom u sjevernom sibirskom gradu. Medvjedica je kasnije spašena i odvedena u zoološki vrt u Krasnojarsk.

Vrt je tada objasvio da se hranila pokvarenim ostacima hrane koje je pronašla.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lolita 29 06.12.2019.

    Strasno...

  • nori 🖖 06.12.2019.

    Kod Rusa će se najesti

  • 06.12.2019.

    Vama niti bog ne moze pomoc koliko ste bolesni

Komentiraj...
Vidi sve komentare