To je to što me zanima!

Policajac autom ubio dječaka: 'Nije kriv jer je jurio na poziv'

STRAŠNA SNIMKA Preporuke istrage ne nalažu da se policajca Johnathana McDonnella tereti za odgovornost jer je imao upaljena svjetla i 'ovlaštenje da upravlja vozilom odgovarajući na hitan slučaj'
Vidi originalni članak

Policajac iz Albuquerqueja u Novom Meksiku možda neće odgovarati za stravičnu nesreću koju je službenim automobilom skrivio u travnju i u kojoj je poginuo 6-godišnji dječak. 

Johnathan McDonnell se, vozeći brzinom dvostruko većom od dopuštene, policijskim automobilom zabio u SUV kojim je upravljala Antoinette Suina. Njezin sin Anthony (6) na mjestu je poginuo, a kći (9) pretrpjela je, kao i njezina majka, teške ozljede. Policajac je imao upaljena rotirajuća svjetla u trenutku sudara, no Suina je tvrdila kako svjetla niti automobil nije vidjela niti je čula sirene. 

Istraga je pokazala da je policajac pokušao kočiti i skrenuti kako bi spriječio sudar no bilo je prekasno. Preporuke nakon istrage ne nalažu da se McDonnella tereti za odgovornost jer je imao upaljena svjetla i 'ovlaštenje da upravlja vozilom odgovarajući na hitan slučaj', odnosno 'vozio je prema osobi koja je bila u životnoj opasnosti jer je napadač prema njoj zamahivao nožem', pojasnio je zamjenik šerifa u okrugu Bernalillo. 

McDonnell je, kaže njegov odvjetnik, odbio dati izjavu istražiteljima, a hoće li biti optužen za nesreću, odlučit će okružno tužiteljstvo, prenosi Daily Mail.   

Idi na 24sata

Komentari 86

  • tutek 28.09.2017.

    Ovdje se radi o vrlo mladom i očito nedovoljno iskusnom policajcu koji nije znao procijeniti što znači imati prednost u naseljenom mjestu. Krivica je po mom najviše njegova.

  • tutek 28.09.2017.

    Znači li upaljena rotirka npr. ako stariji čovjek prelazi zebru vrlo polako, onako kako može, kad vidi policijski auto treba pojuriti brzinom Usaina Bolta? Ili bi upaljena rotirka ipak trebala značiti: imam prednost ali vozim razumno brže. Ovdje je očito o u policijskom vozilu bilo nedovoljno razuma. Pogledajte video, ovo je brzina za autoceste a ne za naseljeno mjesto.

  • tutek 28.09.2017.

    Nisu ograničenja izmišljena bez razloga. Kriv je policajac u svakom slučaju jer nikakva intervencija ne opravdava takvu jurnjavu. Pri duplo većoj brzini zaustavni put je ČETIRI puta duži. Koji je smisao spašavati jednog a ugrožavati druge?

Komentiraj...
Vidi sve komentare