To je to što me zanima!

Policajac ubio šest turista, specijalci ga upucali u busu

Filipini: Otmičar, koji je zahtjevao da ga vrate na posao, ubio je šestero taoca. Tijekom dana je pustio devet taoca, a u autobusu ih je ostalo 15
Vidi originalni članak

Bivši policajac Rolando Mendoza (55) s Filipina zapucao je na taoce nakon što je policija pokušala ući u autobus koji je oteo naoružan automatskom puškom M16. Vikao je da su svi mrtvi. Policajci su se odlučili upasti u autobus nakon što im je Mendoza rekao da je ubio dvoje taoca. U autobusu je ostalo najmanje 15 ljudi nakon što ih je pustio devet ranije tog dana. Čulo se najmanje 30 hitaca, a prema poslijednjim informacijama ubijeno je šestero taoca. Policajci su na koncu upali u autobus i ubili napadača. Godinu dana nakon što je dobio otkaz, Mendoza je oteo autobus u glavnom gradu Manili i na prozor nalijepio poruku 'Pokolj će početi iza 15 sati'. Lokalnoj radijskoj postaji rekao je da zna da će ga specijalci ubiti, ali od njih je tražio da odu jer će i on početi ubijati.  Na vrata autobusa zalijepio je poruku 'Velika pogreška za ispravljanje velike pogrešne odluke', a na vjetrobranskom staklu ostavio je poruku 'Dajte konačnu odluku' i detalje slučaja zbog kojeg je otpušten.
Po pisanju medija 2008. godine, Mendoza je s još četvoricom kolega optužen za pljačku, iznudu i prijetnje. Vlasnik hotela u Manili optužio ih je da su ga lažno prijavili za korištenje droga kako bi mu iznudili novac. Mendoza je cijelo vrijeme tvrdio da je nevin. U busu koji je oteo bilo je 20 turista, većinom iz Hong Konga, tri vodiča, fotograf i vozač s Filipina. Mendoza je tijekom dana pustio devetero taoca, među kojima majku s troje djece, a za ostale je zatražio hranu i gorivo za bus kako bi klima uređaj mogao raditi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Josef_Fritzl 23.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • tottul 23.08.2010.

    @mayhem... Novinari redovito obnavljaju iste članke svježim vijestima. Kada su napisani prvi komentari ubojica je još bio živ.

  • eurodiesel 23.08.2010.

    Al je blu3 nakupio minusa...e to je licemjerstvo u nas Hrvata...a dobro je napisao.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare