To je to što me zanima!

Policajci i HGSS pronašli zrakoplov i dvoje mrtvih

Manji putnički zrakoplov Cessna nestao je oko 16 sati s radara na području Vojnića pokraj Budačke Rijeke. Letio je iz Mađarske. U njemu je bilo dvoje
Vidi originalni članak

U zaseoku Keser Potok kraj Budačke Rijeke u subotu u oko 23 sata pronađeni su ostaci nestalog zrakoplova i dva zasad nepoznata mrtva tijela, izvijestila je karlovačka policija. U jutarnjim satima slijedi očevid. Avion se srušio u subotu poslijepodne.
Kontrolori leta posljednji put su se čuli s pilotom oko 16 sati, nakon čega se letjelica izgubila s radara. Pretpostavlja se da je pilot "zaokrenuo" avion, tj. napravio manevar nakon što je ušao u oblak. U potrazi je sudjelovalo stotinjak pripadnika HGSS-a te interventna i specijalna policija, a pomagali su im lovci, šumari i mještani koji dobro poznaju teren. Marin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje kazao je kako kiša nije predstavljala problem za tragače jer su oni navikli na sve uvjete, a imali su i specijalnu opremu. Zatražili su i helikopter Ratnog zrakoplovstva, no on zbog niske naoblake nije mogao poletjeti. Teren koji su pretraživali uglavnom je šumovit i slabo naseljen, ali u prilog im je ipak išlo što nije miniran. Prema neslužbenim informacijama, dvije Cessne poletjele su iz mađarske zračne luke Zalaegerszeg prema Italiji. Jedan je sigurno stigao na odredište u Anconu. Prije dva dana su se na istom području, u blizini Slunja, srušila dva vojna zrakoplova MIG-21.

U PET GODINA NA ISTOM PODRUČJU PALO 6 AVIONA
U posljednjih pet godina na području Karlovačke županije srušilo se čak šest aviona u četiri zrakoplovne nesreće. U kolovozu 2005. godine kod Plitvica su pala dva mađarska sportska aviona Piper koja su letjela prema Zadru. Zbog slabe vidljivosti zabili su se u brdo Velika Lisina. Tada je poginulo četvero ljudi. Prije dvije godine je student zračnog prometa prisilno sletio u Šišljaviću.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 0077 25.09.2010.

    vratili se klingonci...

  • piria 25.09.2010.

    Pa pronašli su ostatke aviona i tijela dva putnika u jako lošem stanju. To su vijesti s terena. Nažalost.

  • Nizozemac 25.09.2010.

    Culi Madjari da kod nas padaju pa su odmah dosli da i oni probaju kakav je to dozivljaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare