To je to što me zanima!

Policajci koji nisu odveli dečke kući sada su na disciplinskom

Policajci su dječake ostavili 10 kilometara od naselja Kuršanec usred noći. Hodali su uz cestu. Na dvojicu od njih je naletio pijani vozač i usmrtio 15-godišnjaka...
Vidi originalni članak

Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić izvijestila je kako su pokrenuli disciolinski postupak protiv četvorice policajaca koji su u petak navečer pustili trojicu maloljetnika same kući, a nisu obavijestili Centar za socijalnu skrb. Njih dvojicu udaljit će s dužnosti, au tijeku su konzultacije s Općinskim državnim odvjetništvom zbog utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti policijskih službenika, piše HRT. 

Policajci ih nisu odveli kući

Policajci su u petak oko 23 sata kraj Gradske sportske dvorane Varaždin zatekli trojicu maloljetnika bez dokumenata. Dječaci su bili na koncertu Halida Bešlića. Priveli su ih kako bi ima utvrdili identitet. S obzirom da su bili vani bez pratnje, pokušali su kontaktirati roditelje. Tinejdžeri nisu znali brojeve telefona pa je policijska ophodnja došla do roditelja u romskom naselju. Međutim, oni nisu htjeli doći po njih. Policajci su obavijestili socijalnog radnika, a kasnije je jedan od roditelja javio policajcima kako ne može organizirati prijevoz. Policajci su oko 1.30 službenim vozilom odvezli maloljetnike u Kuršanec. Međutim, nisu ih, kako nalaže Obiteljski zakon, predali roditeljima, nego su ih ostavili 10 kilometara od mjesta i poslali ih same kući. 

Pijani vozač zaletio se u njih

Pijani vozač (37) iz Kuršanca u 2.20 sati vozeći automobil Dacia Logan prema Kuršancu kasno je uočio trojicu tinejdžera koja su se desnom stranom kolnika vraćala u naselje. Počeo je krivudati da ih izbjegne, ali nije uspio. Udario je dvojicu petnaestogodišnjaka, od kojih je jedan preminuo na mjestu događaja, dok je drugi teško ozlijeđen i prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Nije u životnoj opasnosti. Treći, star 14 godina, nije ozlijeđen. Vozaču je izmjereno 2,56 promila alkohola u krvi. Policija je protiv vozača podnijela kaznenu prijavu.  U tijeku je utvrđivanje stegovne odnosno kaznene odgovornosti policijskih službenika PU varaždinske.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • DragicaKeceli 14.12.2010.

    Najveci krivac je pijani vozac, a zatim Policija...nije smjela ostaviti djecu na ulici po noci...NIKAKO!!!!

  • almaminjo 14.12.2010.

    pa da najlakše po policiji...jedino će u ovoj priči naj..... policajci, ne računajući pijanog vozača...a što je sa tim navodnim roditeljima...tu glasnogovornica nije toliko revna

  • anaban 14.12.2010.

    sad se otac sjetio da ima sina! a gdje ste bili prije! tako su oni odgovorni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare