To je to što me zanima!

Policajci na HRT-u traže dokaze o malverzacijama?

U sobi 204 pregledavali su računala, a radnike HRT-a su navodno ispitali o fiktivnim ugovorima i malverzacijama pri kupnji stranih programa
Vidi originalni članak

Krim-policija zaposjela je sobu 204 na HRT-u. Policajci danima u toj sobi pregledavaju računala, dokumentaciju i ispituju zaposlene na HRT-u zbog fiktivnih ugovora, malverzacija pri kupnji stranih programa. Osim s policijom Hrt muku muči i sa financijama. Vodstvo HRT-a odlučilo je uštedjeti zbog loših financijski rezultata. Od 1. kolovoza zatvorili su dopisništvou Londonu, a do 1. listopada ukinut će i ono u Ljubljani, a u Zagreb će povući i HrvojaZovka dopisnika iz Beograda. Iako su ga prije osam mjeseci razrješili dužnosti Vanja Sutlić i njegovih 11 pomoćnika još uvijek primaju plaće koje su i prije dobivali. Sadašnja uprava HRT Sutliću je, obzirom da ima više od 60 godina, ponudila da otkupi preostali staž i ode u mirovinu. On je to odbio i odlučio ostati na HRT-u, a do odlaska u mirovinu dobivat će ravnateljsku plaću bez obzira na koje ga mjesto preraspodjele. Elektronska kontrola na HRT-u otkrila je da oko 300 zaposlenih na HRT svega nekoliko dana u mjesecu dolazi na posao.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Rombie 16.09.2010.

    policajci moji dragi morat ćete vojsku zvat u pojačanje ako mislite istražit sve di su naše vođe imale prste

  • samson73 16.09.2010.

    ovo već granići sa SF filmovima....morati ću se odreći čitanja vijesti jer svako jutro sa ovakvim lopovlukom nekažnjenim naravno, pa započeti dan...neee..to je pogubno!....ajte više nestanite-nema di niste metastazirali!

  • plavi cvijet 16.09.2010.

    Ma neka ide kvragu ova država. Vanja Sutlić prima istu plaću već 11 mjeseci, a razriješen dužnosti? Vanji Sutlić će dokupiti staž tako da gospodin ima puni staž kad ide u mirovinu. Teškim fizičkim poslovima bi natovarili rad do 65 godina. Ako odu prije, penali 20-tak%. Svakako je bolje je raditi u državnoj službi nego kod privatnika. Zato i traže za radna mjesta 7 i više tisuća EUR-a. Nisu u članku spomenuli još otpremninu da nas valjda ne šokiraju. Jednostavno nisu normalne tolike razlike među ljudima. Hrvati postali robovi Hrvatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare