To je to što me zanima!

Policajci pucali u Carey, a ne u gume na njenom autu. Zašto?

Business Insider prenosi izjavu Dr. Daniela Kennedyja, stručnjaka za uporabu policijske sile koji kaže da bi policija vjerojatno promašila da je pucala u gume
Vidi originalni članak

Dan nakon policijske potjere u Washingtonu u kojoj je ubijena očigledno nenaoružana Miriam Carey (34) koja je, kako navode mediji, pokušala probiti zaštitnu ogradu Bijele kuće, Business Insider je objavio članak u kojem se pita zašto su policajci pucali u nju, a ne u gume na njezinom automobilu.

Portal prenosi izjavu Dr. Daniela Kennedyja, stručnjaka za uporabu policijske sile koji kaže da bi policija vjerojatno promašila da je pucala u gume na automobilu od Carey te da bi se u tom slučaju metak mogao odbiti od poda ili vozila i možda raniti nekoga drugog.

- Iz istog razloga zbog kojeg ne pucaju u pištolj u ruci kriminalca - rekao je Kennedy za Business Insider i objasnio da policija u promjenjivim situacijama pogađa tamo gdje je htjela u samo oko 20 posto slučajeva.

S njim se slaže i kriminalist Rick Parent koji je u članku koji je objavio Police Policy Studies Council objasnio da se policajci često ozlijede kada pokušavaju pucati u gume na vozilima sumnjivaca.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Ahileja 05.10.2013.

    Od živog mesa metak se ne odbije kao od gume automobila kada nekotrolirano može nekoga ozlijediti.

  • mariocalabrese 05.10.2013.

    Oni su odradili svoj posao a to sto je volanom sjedila majka sa malim djetetom to je druga stvar!!!

  • Robilad 05.10.2013.

    Prvenstveno, žao mi je mladog života i dijeteta koje je ostalo bez majke, no lako je mudrovat nama sa strane a nitko ili mali broj ljudi se pokušava stavit na stranu onoga tko je uporabio oružje - pokušajte se stavit u takvu situaciju pa onda komentirajte- ... tko se može uopće stavit u takvu poziciju a da ju sam nije prošao- i bolje da nije- velika većina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare