To je to što me zanima!

Policajci su u raciji vezali i udarili bolesnu djevojku?

Petrinja: Dvojica interventnih policajaca koji su bili u pretresu kuće izvukli su djevojku iz kreveta, ona tvrdi da su je udarili po nosu dok je bila na podu
Vidi originalni članak

Prema izjavi 16-godišnje E.T., dvojica pripadnika intervnetne policije, s maskama na glavi, oružjem i pancirkama su vikali kako su došli u pretres kuće u Petrinji. Tvrdi da su je u utorak ujutro odvukli iz kreveta i grubo bacili na pod glavom prema dolje. Stavili su joj lisice, a dok ju je jedan držao licem prema podu pritom je, kako kaže, možda i nehotice, ozlijedio nos iz kojeg je krenula krv.
- Rekla sam im 'Pustite me, ide mi krv', ali odgovorili su da šutim. Krv me gušila, ali nisu mi je dali obrisati - pričala je djevojka. Kasnije su je izveli iz sobe vezanu i doveli u dnevnu sobu gdje su bili otac i majka. Otac je vikao na policajce tražeći da je puste i tada su joj odvezali ruke.
- Rekla sam im da imam 16 godina, da im ja nisam opasnost te da sam teško bolesna. Kada su obavili posao zbog kojeg su došli u moju kuću okrenuli su se i otišli, kazala je djevojka. Djed Uzeir (57), rekao je da je sin Faris (35) ranije imao problema s drogom te da policija obavezno obiđe sinovu kuću i kuću rodbine kad god je bilo kakva racija u pitanju. Pretresli su i njegovu kuću i otišli. Rekao je da će s unukom koja će prespavati kod njega u srijedu otići kod psihijatra i psihologa jer joj trebaju stručna pomoć i savjeti. Dodaje da će se stanje unuke koja ima leukemiju sigurno pogoršati zbog šoka. Na ponašanje policajaca požalio se policiji i najavio da će tužiti policajce. Djevojci su liječnici utvrdili  zakrvavljenu nosnicu i crvenilo na rukama.
- Policija je temeljem sudskog naloga obavljala pretragu kuće obitelji od koje smo dobili prijavu za nepotrebnu primjenu sile nad malodobnicom (16). Načelnik Policijske uprave odmah je naložio da se oformi tim koji će ispitati navode i utvrditi je li bilo uporabe fizičke prisile protiv djevojke, te je li primjena sile bila opravdana - rekla je Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave u Sisku.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • centurion 24.06.2009.

    MASKIRANE JADNE PEDERČINE!To su bijedne sirovine željne maltretiranja slabijih,a plača ih ova prodana država!

  • Anaconnda 24.06.2009.

    ma dajte stvarno ste ko ovce! sad cemo svi stati na stranu dilera idemo ga zaliti njega i njegovu obitelj.. to je standardna procedura, jebiga dogadja se da se nekad netko ozlijedi..i sama cura kaze da je slucajno to tako ispalo. mislim nikad niste zadovoljni..kad je policija preblaga onda kukanje i naricanje zas se nije pucalo odmah..kad postupi kak treba e onda nisu bas trebali..najbolje filozofirati iz stolice doma..tamo su svi jako jebeno pametni

  • Markzg 24.06.2009.

    19Armada87 ..... u potpunoisti se slažem, iako nisam nacionalist ima onih koji vuku osvetu još. PS mogla bi im vlada platit kratki tečaj hrvatskog pravopisa :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare