Obavijesti

News

Komentari 36

Policajci su u raciji vezali i udarili bolesnu djevojku?

Policajci su u raciji vezali i udarili bolesnu djevojku?
3

Petrinja: Dvojica interventnih policajaca koji su bili u pretresu kuće izvukli su djevojku iz kreveta, ona tvrdi da su je udarili po nosu dok je bila na podu

VIDEO

Prema izjavi 16-godišnje E.T., dvojica pripadnika intervnetne policije, s maskama na glavi, oružjem i pancirkama su vikali kako su došli u pretres kuće u Petrinji. Tvrdi da su je u utorak ujutro odvukli iz kreveta i grubo bacili na pod glavom prema dolje. Stavili su joj lisice, a dok ju je jedan držao licem prema podu pritom je, kako kaže, možda i nehotice, ozlijedio nos iz kojeg je krenula krv.
- Rekla sam im 'Pustite me, ide mi krv', ali odgovorili su da šutim. Krv me gušila, ali nisu mi je dali obrisati - pričala je djevojka. Kasnije su je izveli iz sobe vezanu i doveli u dnevnu sobu gdje su bili otac i majka. Otac je vikao na policajce tražeći da je puste i tada su joj odvezali ruke.
- Rekla sam im da imam 16 godina, da im ja nisam opasnost te da sam teško bolesna. Kada su obavili posao zbog kojeg su došli u moju kuću okrenuli su se i otišli, kazala je djevojka. Djed Uzeir (57), rekao je da je sin Faris (35) ranije imao problema s drogom te da policija obavezno obiđe sinovu kuću i kuću rodbine kad god je bilo kakva racija u pitanju. Pretresli su i njegovu kuću i otišli. Rekao je da će s unukom koja će prespavati kod njega u srijedu otići kod psihijatra i psihologa jer joj trebaju stručna pomoć i savjeti. Dodaje da će se stanje unuke koja ima leukemiju sigurno pogoršati zbog šoka. Na ponašanje policajaca požalio se policiji i najavio da će tužiti policajce. Djevojci su liječnici utvrdili  zakrvavljenu nosnicu i crvenilo na rukama.
- Policija je temeljem sudskog naloga obavljala pretragu kuće obitelji od koje smo dobili prijavu za nepotrebnu primjenu sile nad malodobnicom (16). Načelnik Policijske uprave odmah je naložio da se oformi tim koji će ispitati navode i utvrditi je li bilo uporabe fizičke prisile protiv djevojke, te je li primjena sile bila opravdana - rekla je Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave u Sisku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.