To je to što me zanima!

Policajci ubili crnca u Ohiu, obdukcija pokazala da je imao 46 rana od vatrenog oružja...

Svakodnevni prosvjedi se nastavljaju jer grad Akron i dalje oplakuje mladog crnca kojeg su prošli mjesec ubili policajci nakon potjere. Imao je 46 ulaznih rana od vatrenog oružja..
Vidi originalni članak

Završila je obdukcija za Afroamerikanca kojeg je prošli mjesec ubila policija u Ohiju do je vozio auto u gradu Akronu. 

Izvješće je pokazalo da je zadobio 46 rana od vatrenog oružja. 

Jayland Walker (25) preminuo je od gubitka krvi i unutarnjih ozljeda, a njegova smrt je proglašena ubojstvom. 

Patolog je rekao da je nemoguće znati koji je točno metak ubio Walkera

Stotine ljudi u Akronu oplakuje njegovu smrt, a uveden je i policijski sat zbog svakodnevnih prosvjeda. 

U pucnjavi je zadobio ozljede srca, pluća i arterija. Pucali su na njega nakon što je završila potjera od šest minuta koja je nastala zbog manjih prometnih prekršaja. 

Snimka policijske kamere pokazuje kako Walker iskače iz vozila u pokretu sa suvozačeve strane i odlazi na parkiralište gdje je policija počela pucati na njega sa svih strana. 

Snimka je previše mutna da bi se razaznalo je li mladić napravio 'gestu prijetnje' kako policija tvrdi prije nego li su ga izrešetali mecima. 

Walker nije bio naoružan i njegova obitelj je preko odvjetnika poručila da ga nisu trebali ubiti. 

Na suvozačevom sjedalu Walkerovog auta policajci su pronašli prazan pištolj, okvir streljiva i burmu. 

Prvi nalazi obdukcije pokazali su više od 60 rana na Walkerovom tijelu. Medicinska istražiteljica dr. Lisa Kohler rekla je da je vrlo moguće da je jedan metak uzrokovao više ulaznih rana.

U pucnjavi je bilo osam policajaca. Svi ti policajci su trenutno na plaćenom dopustu dok savezna država Ohio provodi istragu.

Njihov policijski sindikat vjeruje da su policajci mislili da su u neposrednoj opasnosti i da su postupili u skladu s obukom. 

Organizacija za borbu protiv rasizma zamolila je glavnog tužitelja u zemlji Merricka Gerlanda da otvori saveznu istragu o incidentu te pozove policajce na odgovornost.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • spirit lamp 18.07.2022.

    Najvaznije je da su onog iz Teksasa koji je pobio cijeli razred fino otpratili  do zatvora. I sad  se moze izvuci na neuracunljivost. Jedna je istina a to je da policija nikad ne ubija bijelce.

  • Svinjoslav 18.07.2022.

    A zasto je bjezao ako nije kriv?

  • vilim1234 18.07.2022.

    Obuka, ubiti sve što hoda, grize,puze,pliva ,roni ,trci ,ukratko sve sto mozes ubiti,malo ,veliko ,mlado ,staro ,sve bez iznimaka.to je Američki model demokracije

Komentiraj...
Vidi sve komentare