To je to što me zanima!

Policija će 3D rekonstrukcijom otkriti tko je Hrvojev ubojica?

Hrvoje Turibak (24) ubijen je oštrim predmetom, a sudski vještak Vojin Maštruko će analizom krvnih mrlja pokušati otkriti ubojicu. Istraga ubojstva još je u tijeku
Vidi originalni članak

Stalni sudski vještak za balistiku i mehanoskopiju Vojin Maštruko trebao bi pomoću 3D rekonstrukcije pomoći u rasvjetljavanju ubojstva Hrvoja Turibaka (24). 

Jutarnji list javlja kako će to učiniti na temelju tragova i dokaza prikupljenih očevidom u Gervaisovoj 12 u Španskom u Zagrebu. Mladić je ubijen prošle subote oštrim predmetom, a Maštruko će analizom krvnih mrlja pokušati otkriti ubojicu. Radi se o analizi pomoću koje se može potpuno rekonstruirati kretanje mladića nakon što je ranjen.

Maštruko je ovu tehniku koristio i prilikom rekonstruiranja ubojstva Ivane Hodak. Istražitelji se nadaju kako će sudski vještak uspjeti potvrditi i isključiti međuodnos ubojice i žrtve. 

Jedini osumnjičeni za ubojstvo Hrvoja Turibaka bio je njegov brat Tomislav, a nakon isteka roka za zadržavanje su ga pustili. Istraga je još u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • forenzika 05.09.2012.

    Vojin Maštruko je jedan običan maneken. Uzima samo pare. Kakva 3D rekonstrukcija - samo šminka. Uneseš pogrešne podatke i dobiješ krivu 3D rekonstrukciju. Uzima pare za naštimana vještačenja i daje lažne nalaze ("dokazao se" u BiH gdje je dao lažan nalaz vještačenja). Treba mu zabraniti da vještači.

  • illiana 20.07.2012.

    Ovo ubojstvo mladog covjeka je jednostavno prestrasno!!! U srcu Zagreba,u pola bijelog dana;u tako kratkom vremenu od kad su njegovi ukucani izasli iz stana...jednostavno nije za vjerovati!!! Meni jednostavno neda mira, i svako jutro kad otvorim pc, nadam se da ce biti vijest o tome da su pronasli bolesnu osobu koja je to napravila!!! Sve je tu jako cudno; od ponasanja brata, govora mame da covjek sumnja u svakoga..Dajte susjedi..prijatelji, familija..pomognite policiji da se monstrum pronadje..Zar ne svacate da je mladi zivot prekinut na grozan nacin????

  • panika135 17.07.2012.

    možda je Hrvoje zaspao pa ga prenuo udarac nožem? nije ni to isključeno obzirom da nema otpora. čovjek je opušteniji kada su mu ukućani po stanu, svakako ga je iznenadilo a ubodi su bili duboki i snažni, nije ni čudo brat bilda

Komentiraj...
Vidi sve komentare