To je to što me zanima!

Policija će štrajkati za vrijeme blagdana ako ne uspije mirenje

Iz policije su upozorili da nije ispoštovan dogovor kako se više neće smanjivati prava državnih službenika. Sastat će se i s kolegama iz BiH i razgovarati o akcijama
Vidi originalni članak

Predsjedništvo Sindikata policije Hrvatske donijelo je odluku o kolektivnom radnom sporu, a najavili su i da će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana štrajkati ako ne uspije postupak mirenja. Razlog donošenja ove odluke je zaštita materijalnih prava zaposlenika MUP-a. Njihov prijedlog da se pitanje otpremnina koje je uređeno Zakonom o policiji riješi kompromisnim mirnim rješenjem odbijen je. 

Upozorili su i da nije ispoštovan dogovor kako se više neće smanjivati prava državnih službenika, te da je velikom dijelu policijskih dužnosnika ukinut status i uvećanje radnog staža. 

Sindikat policije Hrvatske u petak će se sastati s predstavnicima Sindikata Granične policije BiH na kojem će razgovarati o zajedničkim akcijama, a najviše o štrajku dvaju sindikata kojim žele zaštiti i poboljšati materijalni položaj policijskih službenika u obje države, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • melitacuric59 17.11.2012.

    isse mili,čitam i ne vjerujem...:(,policiji svaka čast i podrška.

  • DavorRoso 17.11.2012.

    ako bude dogovora sa bosanskim odorama onda udri mujo u sargije brrrrrrrr

  • statusne somalire 16.11.2012.

    ja vas molim da vi koji ne volite policiju i ne cijenite njen rad, da ih ne zovete kad vam je netko nepoznat u kući, kad muž ženu nalupa, kad ti netko da vritnjak na cesti iz čistog mira, kad nemožeš spaati od pijanog susjeda ili mulaca ispred zgrade itd.... da ne nabrajam. riješite to sami na licu mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare