To je to što me zanima!

Policija ima osumnjičenike za napad novičokom na Skripaljove

Nakon analiziranja snimki nadzornih kamera policija smatra da je nekoliko Rusa bilo upleteno u napad na Sergeja Skripalja i njegovu kćer, tvrdi izvor za Press Association
Vidi originalni članak

Britanska policija identificirala je nekoliko Rusa za koje vjeruje da su odgovorni za napad nervnim otrovom na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju, izvijestio je u četvrtak Press Association pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Skripalj, bivši pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi koji je izdao desetke agenata britanskom MI6, i njegova kći Julija nađeni su u nesvijesti na klupi u britanskome gradu Salisburyju 4. ožujka.

Britanija je okrivila Rusiju za napad i identificirala je otrov kao novičok, smrtonosnu skupinu nervnih agensa koje je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Rusija je opetovano zanijekala bilo kakvu upletenost u napad.

POLICIJA POTVRDILA Kao i Skripalovi: Engleski par izložen istim nervnim otrovom

Nakon analiziranja snimki nadzornih kamera policija smatra da je nekoliko Rusa bilo upleteno u napad na Sergeja Skripalja i njegovu kćer, koji su tjednima bili u bolnici a nakon oporavka i izlaska iz bolnice prebačeni su na tajnu lokaciju, navodi Press Association.

- Istražitelji vjeruju da su identificirali osumnjičene počinitelje napada novičokom - rekao je izvor blizak istrazi.

TKO GA JE IZLOŽIO TOME? Trovanje novičokom: Policija obavila razgovor s muškarcem

- Oni (istražitelji) su sigurni da su osumnjičeni Rusi - kazao je izvor dodajući da su snimke kamera uspoređene s podacima o osobama koje su u to vrijeme ušle u zemlju. 

Glasnogovornik policije odbio je komentirati to izvješće.

BRITANIJA ZGROŽENA Umrla Britanka koju su otrovali novičokom: 'To je ubojstvo...'

Proteklih tjedana britanska protuteroristička policija počela je istraživati i ubojstvo žene koja je preminula 8. srpnja, oko tjedan dana nakon što je otrovana novičokom u blizini grada Salisburyja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare