To je to što me zanima!

Policija istražuje premlaćivanje dječaka (11) u školi kod Zadra. Majka: Udarali su ga na podu

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u četvrtak u Biogradu. Dječaka koji ide u peti razred pretukla je skupina starijih učenika u školi
Vidi originalni članak

Zadarska policija zaprimila je dojavu o napadu na dječaka (11) te se utvrđuju sve činjenice i okolnosti događaja, potvrdili su nam u petak. 

Majka dječaka ispričala je za Antenu Zadar da ga je u toaletu dočekala skupina od desetak učenika. Kaže da su ga počeli udarati šakama i nastavili s udaranjem kad je pao na pod, a da mu je jedan stao na glavu i ugazio lice. Dodaje da ih je razdvojila profesorica engleskog, a bijesna je jer ih nitko iz škole nije nazvao. 

- Kada je došao iz škole počeo je povraćati i žaliti se na bolove u trbuhu. U bolnici su mu napravili rendgen i ultrazvuk. Uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha. Kako bolovi nisu stali, ostavili su ga na promatranju da ne bi slučajno došlo do unutarnjeg krvarenja - ispričala je i rekla da su je kontaktirali tek danas. 

- Svi sudionici su poznati i njihovi su roditelji obaviješteni. To se dogodilo u sanitarnoj prostoriji koju ne kontroliramo, jer na to nemamo prava. Bit će kažnjeni u skladu s pravilnikom škole. Čekamo još klasifikaciju samog djela i u skladu s njom ćemo poduzeti daljnje korake - rekao je ravnatelj Osnovne škole Biograd Joška Brtana.

– Ovakve situacije se ne događaju često, ali se susrećemo s njima. Stariji učenici se narodskim rječnikom idu glupirati i obično to rade mlađima. Cilj im nije bio nasilje. Naravno, to ih ne oslobađa krivice. Pravilnik je jasan. Ako se dogodi ozljeda, automatizmom ide ukor. Tu nema govora. Kada je fizička ozljeda u pitanju, osim škole, u slučaj se uključuju i liječnici i policija - objašnjava ravnatelj za Antenu Zadar.

 

 

Idi na 24sata