To je to što me zanima!

Policija istražuje slučaj zaraze u Domu za starije i nemoćne

S obzirom da je županija vlasnik Doma, u njenoj je nadležnosti da utvrdi eventualnu odgovornost zaposlenika. Kao ministar tražit ću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice, rekao je Vili Beroš
Vidi originalni članak

Splitska policija zaprimila je zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Splitu za poduzimanjem izvida u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, sukladno čl. 206 Zakona o kaznenom postupku, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske. 

- Obzirom da su izvidi tajni iz policije ne mogu pružiti više informacija o sadržaju mjera i radnji koje će poduzeti - poručili su. 

PROMIJENILI DEŽURNI VRTIĆ Djeca zaposlenice Doma bila u vrtiću: 'Prostorije dezinficiraju'

Podsjetimo, Dom za starije i nemoćne evakuiran je kroz noć i jutro nakon što je utvrđeno da je deset štićenika pozitivno na korona virus. Od 49 štićenika desetero je zasad pozitivno na korona virus, a 16 ih ima temperaturu. Zaraženo je i dvoje djelatnika, a nitko od njih nije na respiratoru. 

- S obzirom da je županija vlasnik Doma, u njenoj je nadležnosti da utvrdi eventualnu odgovornost zaposlenika. Kao ministar tražit ću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice, rekao je ranije ministar Vili Beroš na konferenciji za novinare. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • intellectus 08.04.2020.

    Čujem o ružnoj vijesti iz dragog Splita, ali čujem puno oprečnih vijesti. Ludo, da luđe ne može biti, u problemu su stariji ljudi i žene kojima je teško braniti se i hvala Bogu da jedan političar ima tamo majku te je digao cijelu Hrvatsku na noge. Ne mogu a da se ne pitam…..KAKO je u drugim staračkim domovima, čitam i slušam o problemima istih u Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, vidim kako je u Austriji. Naravno, apsolutno je sigurno da se tim ljudima treba pokloniti posebna pažnja. No vratimo se na početak, dozvolite da primijetim, u ući te staračke domove nije kao u Bahnhof i da tamo može posjeta biti samo onih najbližih pa vratimo se na početak. Majka jednog POLITIČARA je bila tamo, moram reći, MOJI roditelji su sa mnom skupa, otac je branio državu, a majka MENE i da ja njih STRPAM u starački dom?! Tako je uradio hrvatski političar ili politikant, te sada diže cijelu Hrvatsku, zamislite NJEGOVA majka?! Za koju je On trebao skrbiti i vidite logike, dva tjedna poslije On dobiva „informacije“, 100% sam siguran ne od Njegove majke, jer isti nema čest kontakt sa majkom inače bi to saznanje bilo puno prije…..a OVAKO?! Prosudite sami tko je u centru interesa……ON ili njegova gospođa majka, meni se čini ON.

  • dadomatos 08.04.2020.

    Koji si precjednik stranke ak nisi sposban vodit svoje ljude dok rade kriminal i to javno

  • ina67 08.04.2020.

    Izjava ovog nazovi ravnatelja je strašna, ali pitam se mjere li temperaturu štićenicima, očito da, jer je i sam dao izjavu, ali koliko je osoblja znalo i zašto su svi šutjeli. O njemu neću, sam je sve rekao, a osim toga ostavlja dojam kao da se to njega ne tiče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare