To je to što me zanima!

Policija istražuje: Tko je ukrao 'kvartovskog' Isusa Krista?

U zagrebačkom Stenjevcu lopovi su ukrali kip Isusa. Kip je težak oko 40 kilograma i visok 60 centimetara, a izrađen je od bakra pa će vjerojatno završiti u preprodaji
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj četvrti Stenjevec dva dana vlada čuđenje. U kafićima, trgovinama i na cesti svi govore samo o tome da je na križanju Bolničke i ulice Medpotoki netko u noći na srijedu s raspela ukrao Isusa.

- Jučer sam došla na posao i prvo što su mi gosti rekli bilo je da je Isus ukraden. Ništa mi nije bilo jasno. Nisam mogla vjerovati nakon što su mi objasnili o čemu je riječ. Pa tko normalan krade Isusa? - u nevjerici je jučer bila Kristina Sambolec (20), konobarica iz jednog od stenjevečkih kafića.

Građani prolaze kraj raspela i zastajkuju. Krađa nikome od mještana nije jasna.

- Prestrašno! A one noći kad je to navodno bilo, probudila sam se. Čula sam da nešto lupa. Kao da netko nabija željezom po željezu. Trebala sam samo pogledati kroz prozor. Mogla sam nazvati policiju i spriječiti krađu - prepričava Katarina Garašić (60) iz zgrade koja se nalazi preko puta raspela.

Ukradeni kip izrađen je od bakra. Antun Sente, svećenik obližnje crkve sv. Nikole Biskupa, stoga smatra da će ukradeni kip završiti u preprodaji.

- Siguran sam da su ga ukrali samo zbog toga. Prodat će ga u sirovinu. S crkve su nam nedavno ukrali bakrene žljebove, pa smo morali platiti nove. To je bilo drsko, ali da netko Isusa krade, to još nisam čuo. Mislim da je ovdje riječ o istoj skupini ljudi - zgrožen je velečasni Sente.

No stručnjaci kažu kako se na Isusu lopovi neće obogatiti. Za njega bi mogli dobiti samo nekoliko stotina eura.

- Kip je težak oko 40 kilograma i visok oko 60 centimetara. Iako realno vrijedi oko 2000 eura, bakar koji se od njega dobije neće vrijediti ni 200 eura - kaže Zdravko Birač (66), vlasnik ljevaonice koja je 2001. godine izlila taj kip. Kao ni drugi župljani, ne nada se da će lopovi kip vratiti, a sa svećenikom već dogovara izradu novog. Taj će biti od aluminija, pa se nadaju da ga nitko neće skidati s križa. Na mjesto krađe jučer je stigla i policija.

- Izašli smo na teren čim smo dobili dojavu. Utvrđujemo okolnosti krađe, a za Isusom intenzivno tragamo - kažu u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • mags111 21.01.2012.

    o ovakvoj priči sanja svaki novinar 24 sata

  • ŽeljkoBockalo_1 21.01.2012.

    Kerume vrati Isusa. Par dana si u Zagrebu i več si ukrao Isusa da pokažeš svojim bedastim Splićanima koji su te izabrali kome se moraju klanjati. Je*ote kaj misliš da mi nemamo dost lopova kak onog bandića, Mamića, Šeksa, Pusićku, Kajina i ostale i još nam i ti komedije moraš raditi sa svojom sekom koja je maltene kopirana ko Pevecova žena pevaljka. Predlažem da svi prekinemo plaćati TV pretplatu jer imamo živu komediju u saboru.

  • MartinaFilipović 20.01.2012.

    To je odmah kod moje škole o.O

Komentiraj...
Vidi sve komentare