To je to što me zanima!

Policija nije utvrdila mučenje ili ubijanje životinja, istraga traje

Istarska policija je potvrdila informaciju da je na cesti Vodnjan - Fažana, pokraj ilegalnog odlagališta otpada, slučajna prolaznica pronašla strvine devet pasa raznih pasmina i veličina
Vidi originalni članak

U vezi s pronalaskom strvina devet pasa uz cestu kod Fažane, istarska policija je utvrdila da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao prema propisima o zbrinjavanju animalnog otpada te da, prema provedenim izvidima, nema elemenata kaznenog djela ubijanja ili mučenje životinja.

Nakon obavljenog očevida u suradnji s Veterinarskom inspekcijom, policija je izvijestila kako je utvrđeno da su neki od vlasnika pse predali jednoj veterinarskoj ambulanti radi pružanja odgovarajućeg tretmana te da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao sukladno propisima o zbrinjavanju animalnog otpada. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o veterinarskoj ambulanti u Vodnjanu.

"Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide u suradnji s veterinarskom inspekcijom radi utvrđivanja elemenata nekog drugog oblika protupravnog ponašanja te će o svemu izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", priopćila je istarska policija.

S obzirom na to da još uvijek nije utvrđen identitet svih vlasnika pronađenih pasa, a imajući u vidu činjenicu da su svi pronađeni psi bili u tretmanu u istoj veterinarskoj ambulanti, policija je pozvala vlasnike pasa koji su u posljednje vrijeme predali svoje životinje toj veterinarskoj ambulanti, da se jave u pulsku Policijsku postaju.

Istarska policija je u ponedjeljak navečer potvrdila informaciju da je na cesti Vodnjan - Fažana, pokraj ilegalnog odlagališta otpada, slučajna prolaznica pronašla strvine devet pasa raznih pasmina i veličina.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jozabroz 19.01.2017.

    a jel ima "elemenata drugih kaznenih djela" ili ce doticni proci sa parsto kuna kazne,iako je u dzep stavio novce koje je zaracunao za propisno zbrinjavanje zivotinje puta 9..?

  • maj 19.01.2017.

    Psi dobili ptičju gripu jer ih vlasnici ne drže kod kuće već lutaju okolo.

  • Jackal1 19.01.2017.

    Gledam u americi vatrogasci spašavaju psa koji se u požaru ozbiljno nagutao dima,masiraju ga stavljaju mu kisik itd.Kod nas balkan teški,a komentari na temu pasa,đukelu na lanac itd.Gje smo mi za ikakvu evropu ili civilizaciju.Tom veterinaru,ako se radi o njemu,a po svemu izgleda da se radi,treba trajno oduzet dozvolu za rad,ako smo država,ako nismo,onda neka se zna da nismo i gotovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare