To je to što me zanima!

Policija o 'provali' u Kostreni: Nije provala, razbili su prozor

Mi smo noćas imali provalu u vilu Kostrena, istražite to. Imali smo provale i u središtu grada u prostore od 300 kvadrata, sve sam ih istjerao, rekao je danas ministar Marić
Vidi originalni članak

Tijekom noći s 23. na 24. travnja nepoznati počinitelj razbio je jedno staklo na prozoru prostorija kuglane, dimenzije 60x50, koja se nalazi u sklopu zgrade u Rožićima u Kostreni, potvrdila nam je policija. No, ne radi se o nikakvoj provali niti je bilo otuđenja ikakve imovine, kažu nam iz PU primorsko goranske.

MARIĆ O VIKENDICI U ŽIVOGOŠĆU: 'Sve sam prijavio zakonski i nikome nisam pogodovao...'

Podsjetimo, ministar Goran Marić je rekao u četvrtak novinarima da je bila provala u državnu vilu Kostrena. Na pitanje o njegovoj vikendici u Živogošću između ostalo je rekao:

- Zna se sve tko što radi. Mi smo noćas imali provalu u vilu Kostrena, istražite to. Imali smo provale i u središtu grada u prostore od 300 kvadrata, sve sam ih istjerao. I neće ta banda biti u Hrvatskoj dok sam ja ministar - poručuje Marić.

Na ponovljeno pitanje da konkretizira tko je ta banda, ministar ističe da su to oni koji protupravno koriste tuđe.

- Ima ih na stotine, tisuće. Ja nikoga ne optužujem, zna se tko je, ja sam samo poduzeo to da oni ne mogu raditi to što su radili. - rekao je. 

SPORNA KUĆA Povjerenstvo za sukob interesa razmatra slučaj Gorana Marića

Naime, ministar je prema pisanju Globusa, u imovinskoj kartici prijavio je vikendicu u Živogošću u vrijednosti 800.000 kuna, a prema procjeni stručnjaka ona vrijedi barem tri, 3,5 milijuna kuna.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sastati će se početkom idućeg tjedna, kada svi njegovi članovi budu u Zagrebu. U tom tijelu, piše Večernji list, zasad neformalno tumače kako je jedino što trenutačno mogu učiniti pokretanje provjere Marićeve imovinske kartice, kako bi se vidjelo slažu li se podaci s onima iz Porezne uprave.

GORAN MARIĆ: 'Nakon 7 godina netko se bavi vrijednošću moje vikendice...'

Pokažu li se nedosljednosti, zatražit će Marićevo očitovanje, a postupak se pokreće tek ako Marić ne bude mogao opravdati odstupanja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • POTPEC 26.04.2019.

    POD HITNO POREZ na imovinu. Ali ne na njihovu procjenu nego stvarnu.

  • pijevac 26.04.2019.

    tako je i Sanader govorio prije 12 godina,da će zatvoriti sve koji su primali mito i pljačkali državu...žalosno je što će i ovaj tamo za puno godina zato što državni sustav ne funkcionira...

  • 25.04.2019.

    zanimljivo kako nitko ali baš nitko u svim ovim aferama nije kriv.pogotovo ako si u hdz-u.žali Bože i jedan minut,ne dan koji sam proveo na čuki,još ih dovode na državnu HRT,da nas zajeb...u! žalosno i sramotno.kako možete spavati mirno,kako se možete pogledati u ogledalo?što vidite? jadni li ste,jadni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare