To je to što me zanima!

Policija objavila detalje: Više od 3 sata su pirotehničari uz pomoć pasa pregledavali češki avion

Detaljan protueksplozijski i rendgenski pregled zrakoplova, prtljage i putnika trajao je oko 3 i pol sata nakon čega je otklonjena sumnja o mogućoj ugrozi
Vidi originalni članak

Danas oko 13.35 sati u Zračnu luku Split sletio je avion češke kompanije koji je putovao na relaciji Prag-Split. Zbog dojave o mogućoj ugrozi na teren su odmah po slijetanju zrakoplova izašle sve snage koje se nalaze u zračnoj luci te je odmah pokrenuta procedura za siguran prihvat zrakoplova i putnika, a na teren su poslane i dodatne policijske snage, priopćila je splitska policija.

- Zrakoplov je sigurno izdvojen na za to predviđenu lokaciju na stajanci, svih 147 putnika i 5 članova posade su napustili zrakoplov i zbrinuti su te je odmah započelo postupanje nadležnih službi na terenu - rekli su iz policije.

DRAMA U ZRAČNOJ LUCI Avion iz Praga hitno prizemljili u Splitu zbog dojave o bombi. Policija: 'Dojava nije potvrđena'

Djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske obavili su detaljan pregled zrakoplova i prtljage, a pomagali su im i policijski psi obučeni za detekciju eksploziva.

Nakon obavljenog pregleda zrakoplova te rendgenskog pregleda prtljage nije potvrđena dojava o ugrozi te je zrakoplov predan kapetanu nešto iza 17 sati.

Zračna luka Split bila je otvorena tijekom ove akcije, a istraga se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 25.06.2021.

    Zračna luka bila otvorena tijekom akcije pregleda🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare