Obavijesti

News

Komentari 99

Avion iz Praga hitno prizemljili u Splitu zbog dojave o bombi. Policija: 'Dojava nije potvrđena'

Avion iz Praga hitno prizemljili u Splitu zbog dojave o bombi. Policija: 'Dojava nije potvrđena'

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe potvrdili su da je avion prizemljen u Split uz obavijest pilota o stanju nužde. Iz MUP-a su poručili da traje provjera dojave o ugrozi te da je avion izdvojen i da su putnici zbrinuti

Putnički avion koji je letio iz Praga u Split prizemljen je zbog dojave o bombi, neslužbeno doznaje N1.

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe su nam otkrili da je avion sletio na zahtjev pilota.

- Postupili smo po zahtjevu češkog pilota iz češke kompanije. Zatražio je slijetanje i zrakoplov je krenuo prema Splitu. Tamo su mu naši kontrolori leta dali uslugu da može sletjeti. Trenutno ne možemo reći koji je razlog iza pilotovog zahtjeva za slijetanjem. Za ostale upite nadležan je MUP - rekli su iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe za 24sata.

- Možemo potvrditi da je avion na relaciji Prag-Split sletio u Zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju smo zaprimili. Zrakoplov je izdvojen, svi putnici su zbrinuti, sve službe su na terenu. Zračna luka nije zatvorena za promet - napisali su iz MUP-a.

 

Policija pregledala sve putnike i članove posade 

Dojava o ugrozi do ovog trenutka nije potvrđena, priopćio je MUP nakon što je policija pregledala sve putnike i članove posade u petak u splitskoj zračnoj luci prizemljenog putničkog zrakoplova koji je prometovao na liniji Prag - Split.

Svi pregledani putnici i članovi posade prizemljenog putničkog zrakoplova nalaze se u prostorijama Zračne luke Split, dodao je MUP.

Policija je nadodala da se rad nadležnih službi na terenu nastavlja.