To je to što me zanima!

Na ispitivanju: Policija privela bivšeg francuskog predsjednika

U siječnju je u Britaniji uhićen francuski poslovni čovjek osumnjičen za prebacivanje novca od Gadafija u Sarkozyjevu kampanju, ali je pušten uz jamčevinu
Vidi originalni članak

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy priveden je u utorak na ispitivanje zbog navoda da je njegova kampanja 2007. financirana iz Libije, javljaju svjetske novinske agencije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tužiteljstvo se zasad nije oglasilo, a Sarkozyjev odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Sarkozy, koji je obnašao dužnost predsjednika od 2007. do 2012. godine, nalazi se na ispitivanju u Nanterreu nedaleko od Pariza. Nije poznato koliko bi ispitivanje moglo potrajati.

Francuska je 2013. otvorila istragu o navodima da je Sarkozyjeva uspješna predsjednička kampanja 2007. koristila financijska sredstva nezakonitog porijekla - dobivena od pokojnog libijskog čelnika Muamara Gadafija.

Istragu vodi Središnji ured za borbu protiv korupcije i financijskih i fiskalnih malverzacija u Nanterreu.

Bivši ministar i bliski Sarkozyjev suradnik Brice Hortefeux također je priveden na policijsko ispitivanje u utorak ujutro u svezi s tom istragom.

Sarkozy je opetovano demantirao nezakonito financiranje svoje kampanje i odbacio je navode o libijskom financiranju kao "groteskne".

U siječnju je u Britaniji uhićen francuski poslovni čovjek osumnjičen za prebacivanje novca od Gadafija u Sarkozyjevu kampanju, ali je pušten uz jamčevinu nakon pojavljivanja pred sudom u Londonu.

Sarkozyja već čeka suđenje u odvojenom slučaju koji se tiče financiranja njegove neuspjele kampanje za reizbor 2012. kada ga je pobijedio Francois Hollande.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Sky 21.03.2018.

    gorit će u paklu Sarkozy i ostali..

  • abava 20.03.2018.

    Kao da gledam Gadafija, kako se smijulji, na vratima svog šatora.

  • JanaKamenar 20.03.2018.

    Gacamo po tuďem blatu, a u svoje mozemo propasti do grla, ali to je samo politika, nikad takvi nece dozivjeti pravdu.A mi mali ljudi nedaj Boze da smo dduzni sicu, za par god. Sica dosegne milijune....

Komentiraj...
Vidi sve komentare