To je to što me zanima!

Racije po Njemačkoj: ISIL-ovci htjeli napasti centar Berlina?

Glavni sumnjivac (35) je uhićen u prihvatnom centru za izbjeglice u Attendornu. Tamo je boravio sa ženom i djecom. Navodno je vojnu izobrazbu dobio u Siriji
Vidi originalni članak

Njemačka policija je u četvrtak ujutro tijekom racija u Berlinu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Donjoj Saskoj pretražila više zgrada u potrazi za četvoricom pripadnika ISIL-a. 

Navodno su planirali napade na trgu Alexanderplatz u Berlinu. Glavni sumnjivac (35) je uhićen u prihvatnom centru za izbjeglice u Attendornu

Riječ je o muškarcu iz Alžira. U Berlinu su uhitili još jednog Alžirca. U Hannoveru traže sumnjivca (26), a u Berlinu muškarca (31). 

Samo u Berlinu je u akciji sudjelovalo 450 policajaca. Pretražili su četiri stana i dvije tvrtke. U Berlinu su specijalci pretražili kuću u kojoj živi više obitelji. Na kraju su odveli jednog osumnjičenog, piše Bild.

Pretražili su i pekarnicu te zalogajnicu gdje su radila dvojica osumnjičenih. Glavni osumnjičeni nalazio se u prihvatnom centru za izbjeglice zajedno sa ženom i djecom starom 1 i 2 godine. Policija je odvela i ženu i djecu. U centar su došli prije tri tjedna. Nadali su se da ih tu nitko neće primijetiti. Osumnjičenog traže i vlasti u Alžiru zbog veza s ISIL-om. Navodno je vojnu izobrazbu dobio u Siriji. 

U Hannoveru je pretražen jedan prihvatni centar za izbjeglice. Uhićeni (26) u Hannoveru bio je u vezi s islamistima u Belgiji. Prije nekoliko tjedana bio je u u općini Molenbeek gdje je živio i  Abdelhamid Abaaoud, terorist iz Pariza.

Njemačke su vlasti zaplijenile i kompjutere, mobitele, snimke. U Berlinu je, temeljem naloga, uhićena žena, ali ona nema veze s teroristima. 

Podsjetimo, policija je u srijedu u Kölnu provela nekoliko racija u potrazi za bandama s područja sjeverne Afrike. Uhitili su troje ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 172

  • andrijaxyz 05.02.2016.

    sve se može ako se hoće, problem je u raznim zaštitama ljudskih prava. To je naprosto realiti shou...

  • Furko 04.02.2016.

    oa to su jako skolovani i pristojni ljudi... sad si ih nek Angela uzme doma u spavacu sobu...a svi oni koji nebi stali unutra nek se vrate i od kuda su dosli...ali mislim da je prekasno... nazalost

  • skipi 04.02.2016.

    ako je demokracija onda nebi više ni jedan migrant ušao u Hrvatsku vjerujm 99% protiv a to je mišljenje i susjednih zemalja

Komentiraj...
Vidi sve komentare