To je to što me zanima!

'Gađali su kamenjem i bocama, 43 policajca su završili u bolnici'

Vladimir Rebić, ravnatelj policije, istaknuo je da prosvjednici nisu htjeli pustiti vozilo hitne pomoći te da su četiri puta pokušali ući u Skupštinu...
Vidi originalni članak

U 10 sati počela je konferencija za novinare srpske policije. Rekli su kako je okupljanje prosvjednika počelo u 19 sati i nije bilo prijavljeno. Vladimir Rebić, ravnatelj policije, istaknuo je da prosvjednici nisu htjeli pustiti vozilo hitne pomoći te da su četiri puta pokušali ući u Skupštinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Policija u Beogradu mlati mladiće na klupi

 

- Onda su se odlučili na radikalnije mjere. Bocama i kamenjem gađali su policiju i tek je tada došlo do upotrebe konja i suzavaca - objasnio je Rebić. Poručio je kako su 43 policajca završili u bolnici, a da jedan od njih ima frakturu lubanje i potres mozga. Ima još ozlijeđenih, no lakše. 

Uhićeno je 23 ljudi, a osim ozljeda policajaca, Rebić napominje kako je značajnu štetu pretrpjela i "imovina Republike Srbije" te je naveo kako su pet automobila zapaljena, uništeni su radio prijemnici koje su policajci koristili, a spomenuo je i kako je uništeno nekoliko policijskih kaciga. 

VIDEO: NASILJE U BEOGRADU Pendrecima prebili tri mladića: Sjedili su u parku i dignuli ruke, policajci ih napali, došli i psi

- Građani mogu vjerovati policiji, zaštitit ćemo ih od svih pokušaja huliganstva na ulicama - poručio je. Dodaje kako je jedan prosvjednik identificiran, a da će identificirati "i druge huligane". 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje novinarke da komentiraju policijsko nasilje i "krvave glave, ruke i noge prosvjednika", Rebić je odgovorio: 

- Vidjeli smo krvave glave, ruke i noge policajaca. Ja bih prije rekao da je ovo skandal u ponašanju dijela građana. Srećom, jedne manje grupice, oko 200 ljudi. Policija je bila suzdržana cijelo vrijeme dok je mogla trpjeti, do onog trenutka dok životi policajaca nisu bili ugroženi - poručio je. 

VIDEO: SIMBOL PROSVJEDA Mladi prosvjednik: 'Ćale, ovo je za tebe. Nije bilo respiratora za tebe i umro si. Ćale, volim te!'

Istaknuo je kako policija nije htjela primijeniti silu "do krajnjih granica", a da je do toga došlo tek kad su prosvjednici krenuli policajce  gađati kamenjem. 

- Tada smo reagirali kako smo reagirali - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • samoproglašeni antifuksićić 09.07.2020.

    ma krivi su vaskrsle vastaše. možemo se samo nadati kako ovaj put to neće rezultirati višegodišnjom okupaciojm "tevitovija koji, otkad je veka i čoveka pvipadaju velikoj svbiji"

  • 08.07.2020.

    Hrvatska bi trebala ISKORISTITI ovu situaciju u srbiji i završiti posao !

  • NindžaPijace 08.07.2020.

    Lovačka praćka sa željeznom municijom je ubojita jednako kao malokalibarski pištolj, jednostavna je za rukovanje, jeftina i lako se nabavi. U rukama snažne osobe probija policijski štit sa 10 metara. Just saying.

Komentiraj...
Vidi sve komentare