To je to što me zanima!

Policija u Koradeovu džipu pronašla vrijedne dokaze

Terenac Mitsubishi Pajero za policiju je ključni dokaz za četiri stravična ubojstva. U njemu su navodno pronašli tragove krvi i zrna za pištolj
Vidi originalni članak

U šumi na brdu zvanom Bijela peć u Starom Golubovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji policijski je helikopter u petak oko 11.30 locirao džip Mitsubishi Pajero KR 001 IK. Interventni policajci sa šljemovima na glavi, pancirkama i dugim cijevima približili su se automobilu za čijim vlasnikom tragaju još od srijede. No u njemu nije bilo trenutačno najtraženijeg bjegunca, umirovljenoga generala Ivana Koradea. Njemu nema ni traga.
- Pronalazak terenca je velika stvar, imamo ključ u rukama. U vozilu smo pronašli puno dokaznog materijala, među njima i dokumente koji bi trebali rasvijetliti cijeli slučaj - izjavio je novinarima nakon prvog pretresa automobila ravnatelj policije Marijan Benko. U džipu su navodno pronađena i 9-milimetarska zrna za pištolj te tragovi krvi. Je li u džipu bilo oružja, u policiji nisu željeli reći.

TRAGOVI IH VODE DUBOKO U ŠUMU
Cijeli je Koradeov kraj pod jakom policijskom opsadom. Najveće su se snage stacionirale po šumi oko Staroga Golubovca i Petrove Gore. Mještani su se, nakon što su Starim Golubovcem protutnjale kolone interventne i specijalne policije, povukli u svoje domove. Kroz prozore su tek promatrali susjedno brdo, podno kojeg stoji i bojevo vozilo specijalne policije.
Kod džipa se stacionirala očevidna ekipa. Džip su ponjušili i policijski psi, koji su poveli interventnu i specijalnu policiju dublje u šumu. Trag ih je preko brda Bijela peć u Starom Golubovcu odveo prema Petrovoj Gori. Selo je cijeli dan bilo u blokadi, provjeravao se svaki automobil.
Odbjeglom Koradeu, međutim, nisu ušli u trag. Policija nije sigurna gdje se skrio, pa ni je li još živ. Nije se javio ni svom odvjetniku Željku Olujiću. To što su našli njegov džip, ali ne i njega, Željko Olujić je komentirao kako mu to ne sluti na dobro. Policija i dalje upozorava da je Korade naoružan i opasan. Lovcima su zabranili lov.

ROĐAKINJA IM DONIJELA RUČAK
Ljiljana Korade već danima ne izlazi iz dvorišta svog doma. Namirnice iz trgovine donosi joj Koradeova rođakinja. Jučer joj je donijela ručak. Nimalo nije bila raspoložena za razgovor.
- Kaj tu radite, nemrem ljudima ni ručak odnijeti - ogorčeno je novinarima rekla Koradeova rođakinja. Dodala je kako nema nikakvih komentara i ljutito s košarom u ruci otrčala doma.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • cubeltd 31.03.2008.

    Murija je sigurno zaključila da je Korade vozio svoj terenac i toće sada biti prelomno u daljnjoj potjeri za njim!

  • Mr X 31.03.2008.

    Mislim da bi treba dobiti kaznu zbog nepropisnog parkiranja, ma di li su bile politese kad ih triba

  • HardCore 30.03.2008.

    \"mještani se povuki u domove i gledali kroz prozore\"...hahahaha, ko da vukodlaka traže...

Komentiraj...
Vidi sve komentare