To je to što me zanima!

Policija u Nepalu uhitila glavnog trgovca bubrezima

NEPAL: Indijski liječnik Amit Kumar je prisiljavao siromašne indijske radnike da doniraju bubreg. Organe je prodavao strancima za 60.000 kuna
Vidi originalni članak

Nepalska policija uhitila je u petak indijskog liječnika Amita Kumara. Sumnjiče ga da je organizirao ilegalnu trgovinu bubrezima. Na njega je posumnjao hotelski službenik kad ga je vidio da iz novina izrezuje članak o prisilnoj prodaji bubrega. Policija je otkrila i pet stranaca koji su u luksuznom apartmanu u Gurgaonu kraj New Delhija čekali na presađivanje. Kumar je za strane turiste organizirao safarije, ali i transplantacije. Prisilio je stotine siromašnih indijskih radnika da doniraju organe, nekima isplatio 6000 kuna, nekima ništa, a strancima organe prodavao za 60.000 kuna. Dr. Kumar se pred reporterima smješkao pun samopouzdanja kad su ga policajci privodili. Priznao je umiješanost u 300 presađivanja bubrega.
- Nisam nikoga prevario. Nisam učinio ništa loše - rekao je policiji. Indijske vlasti vjeruju da je barem 500 ljudi zbog njega ostalo bez bubrega. - Sudit ćemo mu prema zakonima Nepala, a tek onda može započeti proces izručenja Indiji - kažu u nepalskoj policiji. Kumar je kod sebe pri uhićenju imao 1,280.000 kuna u raznim valutama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kakma 08.02.2008.

    Lijecnicka etika na Indijski nacin.Ovdje se vidi kako je novac ostriji od skalpela.

  • vemi 08.02.2008.

    Čak su mu i oči u obliku bubrega!

Komentiraj...
Vidi sve komentare