To je to što me zanima!

Policija uhitila dvojicu pijanih vozača na istarskim cestama

Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol da zamole nekog trijeznog da ih vozi
Vidi originalni članak

Nakon teške prometne nesreće na Istarskom ipsilonu, kada je život izgubio 41-godišnji otac i suprug zbog pijane vozačice, jučer je policija na području Poreča i Rovinja uhitila dvoje ljudi koji su za volanom bili pod utjecajem alkohola. 

Na na državnoj cesti u Funtani oko 1 sat zaustavili su 30-godišnjaka koji je vozio moped Piaggio, pulskih registracija, s 1.78 promila u krvi i bez položenog vozačkog ispita.

U naselju Putini, na području Rovinja, oko 17.20 sati policajci su pak zaustavili pijanog 57-godišnjaka koji nije bio vezan pojasem i koristio se mobitelom vozeći Fiat s 2.41 promila u krvi. 

Policija je uhitila obojicu i podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

Ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol. Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite, koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas. Ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro).

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nori 🖖 18.08.2018.

    Jakovčićeva mladež

  • UNPROFOR 17.08.2018.

    Zašto upozoravate na taj naćin ! Što ne kažete, šta ćeka i kako se okrene život pijancu, koji je kriv za prometnu nesreću sa smrtnim ishodom ! Nezna se il bolje mrtav il bolje invalid ! Evo npr. ovu ženu ! Plaćanje štete za sve razbijeno na cesti , plaćanje vatrogasaca , taj raćun dobije najprije od os. društva, onda dolazi potražnja za plaćanjem iznosa za smrt , koja isplati os. društvo po cjeniku ~ 12.000 € za smrt oca, te mjesećna renta djetetu do završetka školovanja u iznosu razlike između plate i penzije oca . Jedno 3-4 g zatvora. Ona je već suspendirana na poslu i biti će otpuštena , jer će dobiti kaznenu prijavu za djelo, koja predviđa kaznu dužu od godine dana a koja je nespojiva sa njezinom funkcijom . Pošto neće biti zaposlena , sva novćana potraživanja idu na nekretnine, što znaći selidba iz stana sa viškom kvadrata u stan sa predpisanih 12+ 8 po ćlanu domaćinstva . Znaći rasulo na ćitavoj fronti ! Neće se iskoprcati do 55 godine iz ovoga a jadna njezina djeca , koja će sve ovo doživljavati ! Jedino da ima ušparanih 50.000€ pa da od cuga pokrije sva novćana potraživanja + zatvor+ gubitak posla ! E pa sad na zdravlje pijanćine RH , sretno vam bilo !

  • 17.08.2018.

    Prekasno.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare