To je to što me zanima!

Policija uhitila pet krijumčara ljudi: 'Preko granice s BiH su prevezli devetero Kineza'

Krijumčari su pokušali na prostor Hrvatske prevesti 14 Kineza preko granice s Bosnom i Hercegovinom: 'Predani su pritvorskom nadzorniku'
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu u blizini autoceste A3 kod Slavonskog Broda zaustavila dva vozila sa slovenskim registracijama kojima su upravljali  70-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 46-godišnji Slovenac. U jednom od auta policija je pronašla pet stranih državljana, a u drugom njih četvero.

Policajci na teren su posumnjali da se radi o krijumčarenju osoba. U blizini su uhitili još dvoje Hrvata u dobi od 27 i 35 godina te 36-godišnjeg Srbina koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, te su pronašli još pet ilegalnih migranata.

UHVAĆENI KOD VRBOVSKOG Trojac iz BiH krijumčario Kineze u Hrvatsku: Svi pali na granici, u razmaku od nekoliko sati...
Utvrđeno je da se u autima nalazilo devetero kineskih državljana, koji su gumenim čamcem preko rijeke Save nezakonito prešli granicu s Bosnom. Sumnja se da su se krijumčari udružili s nepoznatim počiniteljima na području BiH te da su se dogovorili da 14 kineskih državljana prevezu iz Bosne u Hrvatsku, odnosno na teritoriji Europske unije, što su i učinili u srijedu. 

- Krijumčari su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - javljaju iz policije. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Splitski cvit 13.05.2023.

    To se zove bratstvo i jedinstvo, fale im u ekipi samo Crnogorci i Makedonci😀.

Komentiraj...
Vidi sve komentare