To je to što me zanima!

Poljska: Mornari spasili psa koji je plutao na santi leda

Jedan od spasioca rekao je kako mali pas nije ni zacvilio i da je samo primijetio strah u njegovim velikim očima. Psa su pronašli 80 km od obale
Vidi originalni članak

Poljski mornari spasili su psa sa sante leda na kojoj je otplutao 80 kilometara od obale na Baltičkom moru. Jedan od spasioca, Aman Buczynski rekao je kako pas nije ni zacvilio i da je samo primijetio strah u njegovim velikim očima. Vjeruju da je pas zapeo na santi u petak na rijeci Vistula blizu grada Toruna. U subotu su ga uočili u Gruzdiazu, 65 kilometara sjeverno od Toruna gdje ga je pokušao spasiti njemački vatrogasac. Zbog tankog leda, vatrogasac nije želio riskirati život psa. Santa je u međuvremenu otplovila sjevernije i nakon nekoliko dana je mornar uočio 'tuljana'. Kako je vidio da taj tuljan ima rep, nos i uši psa približio mu se i shvatio kako je riječ o psu koji je danima plutao na ledenoj santi. Pokušali su ga spasiti mrežom, ali je jedan od mornara trebao sići na led kako pas ne bi pao u more. Kapetan broda, Jan Jachim, rekao je kako psa ne bi ni primijetili da baš tada nisu prolazili brodom. Dodao je da je u ovo vrijeme godine Baltik dosta nemiran te kako bi pas na santi vjerojatno otplovio puno dalje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • limun 28.01.2010.

    veliko svaka čast za te ljude,psić ima sreće.neka.

  • roccobarocco 28.01.2010.

    E moj jure-zd, to su ti oni sto zavezu kamen za psa i bace ga u more. A takvi bi bili u stanju i tebi i meni to isto napraviti. Ali svejedno, ipak ima jos dobrih ljudi, ne smo u Poljskoj vec nadam se i u Hr.

  • axlica 28.01.2010.

    siroti peso

Komentiraj...
Vidi sve komentare