To je to što me zanima!

Poljski PKN Orlen želi kupiti Inu od MOL-a za 1, 5 milijardi?

Predstavnici PKN Orlena i MOL-a navodno su već održali nekoliko sastanaka oko kupnje. Zasad su razgovori, navodno, stali zbog previsoke cijene koju traže Mađari
Vidi originalni članak

Poljska naftna kompanija PKN Orlen (Polski Koncern Noftowy) zainteresirana je za kupnju MOL-ova udjela u Ini, doznaje Jutarnji list.

Predstavnici poljske kompanije navodno su već održali nekoliko sastanaka s predstavnicima MOL-a. Zasad su razgovori stali zbog, po mišljenju Poljaka, previsoke cijene koju traže Mađari. MOL navodno traži oko 3 milijarde eura za 49 posto Ine dok Poljaci smatraju kako je to previše i nude oko 1,5 milijardi eura.

Godine 2002.  PKN Orlen namjeravao se javiti na natječaj za kupnju 25 posto plus jedne dionice Ine, ali je zbog uvjeta natječaja morao odustati. 

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Ray Barone 15.12.2014.

    Svi mogu imati zaradu od INE samo naša vlada ne...sramota...

  • jozabroz 14.12.2014.

    sad ce se pokazat "aktivnost i znanje" druga vrdoljaka ako ovo krene naprijed,,pa i ko za sve i svugdje u svijetu,moze svatko kupit ko naravno ima lovu,,i tu je kraj price o brizi vrdoljaka o sudbini ine,,ko je jos u to ikad vjerovao??))))

  • 14.12.2014.

    Mađari traže 3 milijarde eura za manje od 50 % INA-e. ??????? A dobili su od Hrvatske 2003. g. za 505 m ilijuna ali dolara ( šteta što Kraš nije imao 909 bonbone)!!! I ostalo su dobili jeftino, kriminalom i perfidnom akcijom strane banke gdje smo držali braniteljske dionice...Dobili su nalazišta u svijetu i u Hr , a samo ono u Siriji bilo je nekoliko puta vrednije od INA-e. Domaće nafte imali su 1 milijun tona godišnje. Dobili su tržište koje su razvijali za sebe i Tifonom su konkurirali istoj toj INA-i kako bi je dotukli i razvili MOL.Od 2003. do danas zapustili su rafinerije i modernizirali svoju kraj Budimpešte. Sad su HR preplavili svojim derivatima. Sisačku bi gasili odmah a riječku 2017. S prepolovljanom proizvodnjom sirove nafte, uz nepoznatu sudbinu Sirije i uništene obje rafinerije oni za manje od 50% traže 3 milijarde eura. Pa te benzinske, zapušteni pogoni i nalazišta vrijede barem 5 i više puta manje. Treba iskoristiti sva pravna sredstva za povratak INA-e u vlasništvo HR. Imamo svoj naftovod, svoju sirovu naftu, robne naftne rezerve, plovne puteve ( Sava, Dunav, more...) ,Sloveniju bez rafinerije, BIH s lošim postrojenjem i zašto da ovisimo o Mađarskoj rafineriji 400 km od Zagreda i 600 km od mora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare