To je to što me zanima!

Poljski premijer: 'Neću uvoditi euro. Pogledajte kaos u Hrvata, to je ozbiljno upozorenje za nas'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uvođenje eura bilo bi jako riskantno i neprofitno, s obzirom na ovo što se događa u zemljama u regiji. Kad poljske plaće dostignu one koje imaju zemlje zapadne Europe, onda možemo govoriti o euru, poručio je
Vidi originalni članak

Poljski premijer Mateusz Morawiecki komentirao je trenutno stanje s porastom cijena u Hrvatskoj nakon što je ušla u eurozonu, poručivši svojim građanima kako je razgovor o euru u jeku krize besmislen.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Očito je da promjena valute u Hrvatskoj donosi veliki preokret u cijenama i uslugama koje su se dramatično povećale u vrlo kratkom vremenu, zbog čega hrvatska Vlada mora intervenirati. U eri globalne krize, takav korak samo je pojačao negativne efekte za ekonomiju, a najviše inflaciju - objasnio je Morawiecki na današnjoj konferenciji, dodavši kako uvođenje eura najprije treba biti profitabilno za poljske građane kako bi se uopće provelo.

'Inflatorni kaos u Hrvatskoj za nas je ozbiljno upozorenje'

- Naša Vlada radi na tome da osigura da plaće Poljakinja i Poljaka dosegnu razinu bogatijih zemalja Zapadne Europe, kad to ostvarimo, tek onda možemo govoriti o uvođenju eura u Poljskoj. Razgovor o euru prije toga je potpuno besmislen - dodaje.

SVE ČEŠĆA PRAKSA DILJEM EU Trgovine ne žele uzeti novčanicu od 200 ili 500 eura? HNB tvrdi: 'Trebali bi, ali ne postoji propis'

- Ovaj inflatorni kaos koji pogađa Hrvate koji to signaliziraju na razne načine, za nas je vrlo ozbiljno upozorenje - nadovezuje se Morawiecki i naglašava kako bi uvođenje eura bilo vrlo riskantno i neprofitabilno te da je nužno najprije osigurati životni standard u Poljskoj sličniji onom u zapadnim europskim državama.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Privatnik 17.01.2023.

    Ljudi misle da je uvijek "kod susjeda trava zelenija". Ali i nije baš.

  • Cipelcug 11.01.2023.

    Bravo za poljskog premijera.

  • Maxitron 10.01.2023.

    Tak govori pravi gazda ali Poljaci nisu apolitično ko Hrvati ,dojdeju u Hrvatsku na odmor i svejedno glasaju na izborima a Hrvati se delaju pametni i namaču guzice na moru pa posle po portalima prodaju pamet koje nemaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare