To je to što me zanima!

Polnoćka u Betlehemu: 'Neka humanost nadvlada mržnju...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glavni katolički poglavar u Svetoj zemlji pozvao je na misi polnoćki u Betlehemu da svijet postane mjesto u kojemu će pravda i milosrđe nadvladati mržnju i sukobe
Vidi originalni članak

Glavni katolički poglavar u Svetoj zemlji pozvao je na misi polnoćki u Betlehemu, mjestu rođenja Isusa Krista, da svijet postane mjesto u kojemu će pravda i milosrđe nadvladati mržnju i sukobe.

"Zajedno molimo za promjene u svijetu, da svijet postane sigurnije mjesto za život i utočište gdje će pravda nadvladati nadmetanja i sukobe, milosrđe osvetu, a humanost mržnju ", poručio je latinski jeruzalemski patrijarh Fuad Tval.

POGLEDAJTE VIDEO: Božićna misa u Betlehemu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Žalosni smo što moramo reći da smo izgubili humanost i duhovne vrijednosti. Vjera je postala razlog za ubijanja u ime Boga, umjesto da bude motivacija za empatiju i bratstvo", poručio je.

Kazao je kako smo u nedavnoj prošlosti bili svjedoci mnogim zastrašujućim incidentima širom svijeta. Prisjetio se žrtava nasilja i terorizma u Palestini i susjednim zemljama, kao i milijuna izbjeglica koji danas žive u izbjegličkim kampovima te bježeći čamcima gube živote na moru.

Na polnoćki, kojoj su prisustvovali i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i premijer Rami Hamdallah, Tval je rekao kako su vlasnici uništenih domova u Jeruzalemu i oduzete imovine u Palestini u njegovim molitvama jer se radi o ljudima koji su podvrgnuti kolektivnoj kazni.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • Čavoglavi Hrvat 26.12.2015.

    Mrznja, sukobi, osveta, zalost, ubijanje, nasilje, smrt, unistenje, kazna...nije bilo nekih ljepsih tema?

  • svanuće 25.12.2015.

    Neka zavlada mir svugdje i na svakom mjestu ,kugle zemaljske,blagoslovljen Božić onima koji ga slave ostalima izobilje ljubavi i dobrote.

  • Zdravlje JeU Vama 25.12.2015.

    Sretan Božić svima Dragi prijatelji, Bog koji je u srcu svakoga od nas Prisutan je uvijek. I onda kada mislimo, u zloj vjeri, da je On odsutan, jer voli više nekog drugoga. On nije kriv za ono u što mi vjerujemo ili ne. On je uvijek na svom mjestu, spreman na posjetu. Dovoljno je primijetiti, da u kući u koju ulazimo on je Nadasve Prisutan. On je uvijek sretan, kada čita u našem srcu veselje da smo Ga ugostili. Iz knjige: Objave, Meditacije, Molitve objavljene na webu zdravljeuvama.injfo

Komentiraj...
Vidi sve komentare