To je to što me zanima!

Polovni tramvaj iz Augsburga stao na trgu, iz ZET-a tvrde da nije došlo do nikakvog kvara

Na glavnom zagrebačkom trgu u četvrtak se zaustavio ZET-ov tramvaj koji je jučer pušten u promet, a iz ZET-a objašnjavaju da nije došlo do kvara nego je bilo potrebno dodatno podešavanje vrata
Vidi originalni članak

Novi zagrebački tramvaj, kojeg su gradske vlasti kupile iz Augsburga u Njemačkoj, samo dan nakon što je pušten u promet je zastao na Trgu bana Josipa Jelačića. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, iz ZET-a objašnjavaju kako nije došlo do kvara nego je uočeno da je potrebno dodatno podešavanje hoda vrata pri ulasku i izlasku putnika iz vozila, što je odrađeno brzom reakcijom servisne službe te je tramvaj i dalje u prometu.

PRVI OD JEDANAEST VIDEO Ovo je 20-ak godina star tramvaj iz Njemačke koji danas kreće na zagrebačke ulice

- Ističemo kako je riječ o dodatnim podešavanjima, a što je uobičajeno u prvom razdoblju upotrebe vozila - naglašavaju iz ZET-a.

Tramvaj iz Augsburga prvi je od 11 koje su zagrebačke vlasti kupile po cijeli od 2,7 milijuna eura. Ostatak voznog parka trebao u Zagreb stići kroz nekoliko mjeseci. 

Polovni tramvaj je proizveden 1996. godine što znači da je star 27 godina, premda je gradonačelnik Tomislav Tomašević javno rekao da su ti tramvaji ”de facto” stari 10-15 godina zbog toga jer su 2000-ih godina modernizirani.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • TVP 29.12.2023.

    Nestvarno koliko negative, samo čeka nešto, bilo što da bajno objavi….

  • MateoIvan74 28.12.2023.

    Malo mi je to čudno hdz i Herman žestoko kritiziraju Tomaševića što je nabavio te sta tramvaje ali to je samo nadomjestak dok im Janko Gredelj ne isporuči nove naručene prije skoro dvije godine, ali nitko ne kritizira stare avione i još starije tenkove koje je kupio Plenković i hdz.

  • 28.12.2023.

    Stao a nije bilo kvara , zašto je onda stao ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare