To je to što me zanima!

Polugole nazi oficirke zgrozile su svijet: 'To je zlo i odvratno'

U španjolskoj pokrajini Ciudad Real ove je godine održan vjerojatno najsramotniji karneval na svijetu. U povorci su naime sudjelovali ljudi maskirani u naciste te u židovske žrtve holokausta...
Vidi originalni članak

I dok se u Imotskom palila lutka koja je predstavljala istospolni par s udomljenim djetetom što je organiziralo kulturno društvo čiji se predsjednik fotografirao uz svastiku, u španjolskom gradu Campo de Criptana održana je karnevalska povorka koja je zgrozila Španjolsku i svijet. U njoj su sudionici naime bili maskirani u nacističke odore te u židovske žrtve holokausta koji su plesali na Rihannin hit. 

Osim toga, na jednoj od platformi su bili dimnjaci koji predstavljaju dimnjake koncentracijskih logora u kojima je istrijebljeno šest milijuna Židova. 

Pogledajte video:

SPALILI LUTKE GAY PARA Sad i svijet piše o sramoti u Imotskom: 'To je bila mržnja'

Sve je to organiziralo kulturno društvo 'El Chaparral' koji su pak objasnili da je povorka zamišljena tako da se oda počast žrtvama nacizma, što, dakako, ne 'drži vodu'. 

Takvo objašnjenje nije prihvatilo ni izraelsko veleposlanstvo u Španjolskoj, prenosi Daily Mail.  

- Osuđujemo groznu i odvratnu predstavu koja banalizira holokaust na karnevalu u Campo de Criptana, ismijavajući šest milijuna Židova koje su nacisti ubili. Europske zemlje moraju se aktivno boriti protiv antisemitizma, napisali su u objavi na službenom Twitter profilu. 

- Teško opisivo: izvrnuto sjećanje, daleko gore od vulgarnog kiča, bez ikakve relevantnosti, bez promišljanja i poštovanja, stoji pak u objavi na Twitter profilu Memorijalnog muzeja Auschwitz. 

Gradsko vijeće Campo de Criptana koje je prvotno odobrilo povorku, na kraju ju je osudilo. 

- Dijelimo osudu koja je izražena. Cilj je trebao biti spomen na žrtve, organizatori su u tome promašili, stoji u službenom priopćenju gradskog vijeća. 

Od svega se ogradio i gradonačelnik koji je za lokalnu radio stanicu rekao da se ovako nešto više ne smije ponoviti. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 230

  • 04.03.2020.

    Ma to su sve placeni profesionalci,glumci a zapravo prekriveni vojnici.Pozdravljam odluku Europske unije.A vi se novinari malo zapitajte sto sijete,da ovakav jedan "migrant" ne povrijedi nekog bliznjeg vam.Mucnite malo tom svojom glavom

  • bosanac 27.02.2020.

    Plešu jevrejke, Naci motorista iza njh, a robijas je dj, bas je fora.

  • Assssss 27.02.2020.

    Sexi i zgodne.Ja ih podrzavam. Zidovi ionako drze svijet a njihova je izreka "Nikad zaboravit,nikad oprostit" toliko o bozjem naroda koji je okupira tudju zemlju.Teroristi i kukavice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare