Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Polugole nazi oficirke zgrozile su svijet: 'To je zlo i odvratno'

U španjolskoj pokrajini Ciudad Real ove je godine održan vjerojatno najsramotniji karneval na svijetu. U povorci su naime sudjelovali ljudi maskirani u naciste te u židovske žrtve holokausta...

Foto: YouTube
231 komentara

I dok se u Imotskom palila lutka koja je predstavljala istospolni par s udomljenim djetetom što je organiziralo kulturno društvo čiji se predsjednik fotografirao uz svastiku, u španjolskom gradu Campo de Criptana održana je karnevalska povorka koja je zgrozila Španjolsku i svijet. U njoj su sudionici naime bili maskirani u nacističke odore te u židovske žrtve holokausta koji su plesali na Rihannin hit. 

Osim toga, na jednoj od platformi su bili dimnjaci koji predstavljaju dimnjake koncentracijskih logora u kojima je istrijebljeno šest milijuna Židova. 

Pogledajte video:

SPALILI LUTKE GAY PARA Sad i svijet piše o sramoti u Imotskom: 'To je bila mržnja'

Sve je to organiziralo kulturno društvo 'El Chaparral' koji su pak objasnili da je povorka zamišljena tako da se oda počast žrtvama nacizma, što, dakako, ne 'drži vodu'. 

Takvo objašnjenje nije prihvatilo ni izraelsko veleposlanstvo u Španjolskoj, prenosi Daily Mail.  

- Osuđujemo groznu i odvratnu predstavu koja banalizira holokaust na karnevalu u Campo de Criptana, ismijavajući šest milijuna Židova koje su nacisti ubili. Europske zemlje moraju se aktivno boriti protiv antisemitizma, napisali su u objavi na službenom Twitter profilu. 

- Teško opisivo: izvrnuto sjećanje, daleko gore od vulgarnog kiča, bez ikakve relevantnosti, bez promišljanja i poštovanja, stoji pak u objavi na Twitter profilu Memorijalnog muzeja Auschwitz. 

Gradsko vijeće Campo de Criptana koje je prvotno odobrilo povorku, na kraju ju je osudilo. 

- Dijelimo osudu koja je izražena. Cilj je trebao biti spomen na žrtve, organizatori su u tome promašili, stoji u službenom priopćenju gradskog vijeća. 

Od svega se ogradio i gradonačelnik koji je za lokalnu radio stanicu rekao da se ovako nešto više ne smije ponoviti. 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message