To je to što me zanima!

Samo par sati prije pogubljenja Juliusu Jonesu poštedjeli život

Jonesovi odvjetnici podnijeli su hitni zahtjev u posljednjem trenutku tražeći privremenu obustavu njegovog pogubljenja, uz obrazloženje da to predstavlja "ozbiljan i značajan rizik od teške patnje i boli za zatvorenike"
Vidi originalni članak

Guverner američke savezne države Oklahome Kevin Stitt iskoristio je svoje ovlasti i poštedio život Juliusa Jonesa, samo nekoliko sati prije njegovog zakazanog pogubljenja koje je izazvalo glasno negodovanje i prosvjede zbog sumnje u njegovu krivnju za ubojstvo prije više od 20 godina, prenosi AP.

Stitt je smrtnu kaznu 41-godišnjeg Jonesa preinačio u doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. Pogubljenje je bilo zakazano danas u 16 sati.

- Nakon dubokog razmatranja i pregleda materijala koje su predstavile sve strane ovog slučaja, odlučio sam preinačiti kaznu Juliusa Jonesa u doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja - napisao je Stitt u priopćenju.

Prosvjednici koji su se okupili unutar Kapitola Oklahome u znak podrške Jonesu podržali su ovu odluku pljeskom i povicima.

Jonesovi odvjetnici podnijeli su hitni zahtjev u posljednjem trenutku tražeći privremenu obustavu njegovog pogubljenja, rekavši da postupci smrtonosne injekcije u Oklahomi predstavljaju "ozbiljan i značajan rizik od teške patnje i boli za zatvorenike". Odvjetnici su naveli prošlomjesečno pogubljenje u kojoj se John Marion Grant grčio i povraćao prilikom izvršenja kazne.

Državni odbor za pomilovanja preporučio je u glasovanje 1. studenoga da Stitt preinači Jonesovu kaznu u doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja, a nekoliko članova vijeća složilo se da sumnjaju u dokaze koji su doveli do ovakve presude.

Amanda Bass, odvjetnica koja zastupa Jonesa, rekla je da se njegov pravni tim nadao da će Stitt u potpunosti podržati preporuku odbora da se Jonesu omogući uvjetni otpust, ali da su zahvalni što Jones neće biti pogubljen.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • uboica 19.11.2021.

    I sad vi meni recite kao 41.godisnji muskarac da li je bolje da me uspavaju ili da provedem jos 50 godina u zatvoru? Bez obzira sta je pocinio, ovo mu je i dalje smrtna kazna biti u 4 kvadratna metra 50 godina.

  • avimm 19.11.2021.

    ,,Patnja i boli,,dali je Jons pitao onog ubijenog dali pati i boli???

  • 18.11.2021.

    Koja sramota, Znaci kardasijanke spasavaju guzicon zivote hahhaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare