To je to što me zanima!

Pomoć Nepalu stala na carini: Više od 7000 mrtvih u potresu

Iz UN-a traže da nepalske vlasti olabave carinsku kontrolu na dostavi pomoći te da se roba može brže slati iz zračnih luka. U potresu je dosad poginulo 7040 ljudi
Vidi originalni članak

Spasilački timovi nepalske policije su na području koje je pogodila lavina izvukli tijela 50-ak ljudi, među kojima je bilo i stranih planinara, a broj poginulih u katastrofalnom potresu dosad se popeo na  7040, piše Reuters.

Tijela ljudi koja su pronašli u lavini još nisu identificirali, a u nedjelju će se timovi opet vratiti u novu potragu na planinskom području. Tamo se traga za još najmanje 200 nestalih mještana i planinara. 

Ujedinjeni narodi u međuvremenu imaju problema s dopremom pomoći te od nepalskih vlasti traže da olabave carinske kontrole. Kako kaže Valeri Amos iz UN-a, dužnost vlasti je da ubrzaju prolazak pomoći kroz carinu. U petak su prestali cariniti šatore i cerade, ali iz ministarstva unutarnjih poslova kažu da se sva roba mora pregledati. U UN-u pak misle da se ne bi trebali voditi pravilima za mirna razdoblja, prenosi BBC.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Artusartus 04.05.2015.

    Reda se mora znati: prvo carinici, zatim Caritas pa Crveni Križ, ne smiju se zaboraviti ni lokalni šerifi ... "a fukara može rebara".

  • Danmax 03.05.2015.

    Pa moraju si carinici malo prebrat za sebe sto im treba...

  • Ibanez Blondi 03.05.2015.

    7000...

Komentiraj...
Vidi sve komentare