Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Pomoć Nepalu stala na carini: Više od 7000 mrtvih u potresu

Iz UN-a traže da nepalske vlasti olabave carinsku kontrolu na dostavi pomoći te da se roba može brže slati iz zračnih luka. U potresu je dosad poginulo 7040 ljudi

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
5 komentara

Spasilački timovi nepalske policije su na području koje je pogodila lavina izvukli tijela 50-ak ljudi, među kojima je bilo i stranih planinara, a broj poginulih u katastrofalnom potresu dosad se popeo na  7040, piše Reuters.

Tijela ljudi koja su pronašli u lavini još nisu identificirali, a u nedjelju će se timovi opet vratiti u novu potragu na planinskom području. Tamo se traga za još najmanje 200 nestalih mještana i planinara. 

Ujedinjeni narodi u međuvremenu imaju problema s dopremom pomoći te od nepalskih vlasti traže da olabave carinske kontrole. Kako kaže Valeri Amos iz UN-a, dužnost vlasti je da ubrzaju prolazak pomoći kroz carinu. U petak su prestali cariniti šatore i cerade, ali iz ministarstva unutarnjih poslova kažu da se sva roba mora pregledati. U UN-u pak misle da se ne bi trebali voditi pravilima za mirna razdoblja, prenosi BBC.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message