To je to što me zanima!

Pomorsko društvo BiH tužit će Hrvatsku radi Pelješkog mosta

Bušatlija je rekao kako je Hrvatska protivno međunarodnim propisima onemogućila BiH slobodan izlaz na otvoreno more. Kaže da će ići na međunarodnu arbitražu
Vidi originalni članak

Pomorsko društvo Bosne i Hercegovine je u utorak najavilo kako će pokrenuti međunarodnu tužbu protiv Hrvatske kako bi se spriječilo izgradnju Pelješkog mosta. Žele osigurati slobodni izlaz na otvoreno more Bosni i Hercegovini, javlja SEEbiz. Na tribini vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca o pomorskome karakteru BiH, akademik Ibrahim Bušatlija rekao je da je Hrvatska protivno međunarodnim propisima onemogućila BiH slobodan izlaz na otvoreno more.

- Ići ćemo na međunarodnu arbitražu, htjela to naša država ili ne. Tužit ćemo Hrvatsku da nam koči 'jadransku fasadu' - rekao je Bušatlija. Dodao je kako će Pomorsko društvo prikupljati potpise građana i donacije kako bi se pokrenuo međunarodni spor protiv Hrvatske. Na tribini Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca prihvaćen je zaključak da se u parlamentu BiH pokrene inicijativa za donošenje deklaracije kako bi se Bosna i Hercegovina proglasila pomorskom zemljom. 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • cigo 13.12.2012.

    ...pa ionako nemaju izlaz na otvoreno more, odnosno u medjunarodne vode. Mozda nekome most smeta jer onda ce droga u Neum stizati manjim camcima u manjoj kolicini i nece biti mogucnosti da stigne velikim brodovima.

  • tatatomi 12.12.2012.

    kad se bude znalo što je to uopće bosna i hercegovina i u kojim okvirima onda mogu nešto tražiti

  • malogradjanin 12.12.2012.

    Pozdrav svima, par informacija od Neumljana: 1. Neum je u regiji Hercegovini, odnosno državi Bosni i Hercegovini, ne Bosni, kao što ni Split nije u Slavoniji. 2.Protiv mosta nisu Hrvati BiH (imamo mi ozbiljnijih problema), nego određeni sarajevski velikobošnjački krugovi. Moj osobni stav je da se ne bi trebao raditi, ali to je zbog financijskog pitanja i koliko gladnih i nezaposlenih u RH pored takvog mastodontskog projekta. 3. Ne želim promicati nikakvu mržnju, ali shvatite da se gubite kako u negativnim ("Svi su Hercegovci lopovi."), tako i u pozitivnim lažnim stereotipima, gdje gledate Bošnjake kao simpatične žderače pite i ćevapa (zahvaljujući Šemsi iz NMK i sličnim ulogama) koji su dobri, dragi i isključive žrtve prošlog rata. Ništa na svijetu nije jednostavno, pa nije ni to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare