To je to što me zanima!

Pomozite Grčkoj: Na internetu dosad skupili skoro milijun €

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, rekao je u srijedu kako je odlučio da će prekinuti pregovore s Grcima. Grci, pak, kažu da su na 'dobrom putu'
Vidi originalni članak

Za spas Grčke dosad je prikupljeno oko 874.000 eura, a cilj je skupiti 1,6 milijardi eura. Novac se skuplja još šest dana. Dvoje Britanca, podsjetimo, je pomoć za Grke odlučilo potražiti preko interneta. Na stranici Indiegogo koja je jedna od najpoznatijih stranica za grupno financiranje raznih projekata, pokrenuli su akciju. Napisali su kako Europska unija broji 503 milijuna ljudi. 

- Kada bi svatko od njih uplatio nekoliko eura, brzo bi se skupilo 1,6 milijardi eura - napisali su. To je naime iznos rate kredita koji Grci moraju što prije vratiti MMF-u kako bi izbjegli bankrot. 

Prekidaju se pregovori?

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, rekao je u srijedu predvečer kako je odlučio prekinuti pregovore s Grcima.

- Jednostavno to više nema smisla - rekao je Juncker. Grčki ministar financija Janis Varufakis je pak rekao kako su "na dobrom putu".

- To je potvrdila i eurogrupa. Sad ćemo pričekati referendum koji je u nedjelju, a onda ćemo u ponedjeljak dalje razgovarati. Siguran sam da uz referendum i pregovore možemo postići dobre rezultate - rekao je Varufakis.  

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Vjevegrica 02.07.2015.

    spasili bi ih jedino kad bi za svaku ratu skupili miljardu i pol. Grci su navikli zivjeti ovako, oni se nece mijenjati

  • jošnasima 02.07.2015.

    Previše su oni trošili do sada, puno više nego je to bio slučaj u Hrvatskoj. Zar netko očekuje da umirovljenik iz Hrvatske sa mirovinom od 250 eura financijski pomaže grčkog umirovljenika sa 650 eura mirovine?

  • conte 02.07.2015.

    nek' pitaju mesića kako će vani skupit pare....

Komentiraj...
Vidi sve komentare