To je to što me zanima!

'Pomozite mi naći moju kćer. Allsa (5) je sama u Hrvatskoj!'

U lokalnoj trgovini blizu Plitvica uhvatila me hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali, tvrdi Sirijac
Vidi originalni članak

Jedan Sirijac je putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa koja je ostala u Hrvatskoj. 

Ovaj čovjek tvrdi da je nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Kazao je kako je preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenja došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera, prenosi Novi list.

- Nismo imali hrane i stao sam u lokalnoj trgovini da kupim neke namirnice, vodu i hranu. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali - ispričao je Sirijac u potresnom videu kojeg je objavio na Twitteru. 

Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji.

Objavio je i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena.

'Nitko mi ne želi pomoći. Imam samo nju...'

- Nitko mi ne želi pomoći. Hrvatska policija zna da sam izgubio dijete. Nekoliko puta sam krenuo u Hrvatsku da je tražim, ali nisam uspio - rekao je W. D. za Novi list.  Kazao je da je on samohrani otac jer je majka djevojčice umrla u Siriji. Ima samo nju i ne zna je li živa i zdrava. Očajni otac s djetetom je kontakt izgubio 12. ovog mjeseca. Bio je u pritvoru u Hrvatskoj dva, tri dana, nakon čega je deportiran.

Prevoditelj koji radi za organizaciju pri Ujedinjenim narodima rekao je Novom listu kako je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, a oni su informaciju proslijedili hrvatskoj graničnoj policiji, koja je, pak, obavijestila policijsku postaju Cetingrad.  

'Ostala je s jednom iračkom obitelji na području Rakovice'

- Čovjek je tu, nastojimo ga maknuti da nije na livadi. Ništa ne jede i užasno je depresivan i utučen. O slučaju smo izvijestili Isusovačku službu za izbjeglice, kao i UNHCR i Crveni križ. Dijete je nestalo na području Rakovice. Ostala je s jednom iračkom obitelji. Svi su bili iscrpljeni, gladni i dehidrirani, kad je otac pokušao naći vodu i hranu - rekao je prevoditelj. 


 

Idi na 24sata

Komentari 159

  • Corneridiot 24.09.2018.

    Ponovno, tragedija je to na više razina, jer pokazuje koliko smo maleni kao pojedinci, kao društvo i ljudi kao takvi. Ne možemo prihvatiti da je netko drugačiji od nas svejedno osoba vrijedna poštovanja, netko tko ima pravo da živi. Ako imaju drugačiju boju kože, mole se drugom bogu, rođeni su u drugoj zemlji, ne pričaju istim naglaskom – oni više nisu mi. I ne samo to, oni nam izazivaju strah, iskonski strah da u njihovoj blizini ni mi više nećemo biti – mi. Zato je lakše odbaciti, osuditi i držati se dalje. Ne možeš se zaljubiti u Cigana; to se ne radi. Čak ni kad je najljepši.

  • pero111 23.09.2018.

    Ajde ##malajedna i slični ne kmečite kad niste upućeni u srž/bit ove problematike. Ne cmizdrite kad ovakvi grupno siluju curicu negdje u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj... bilo je pokušaja i u Hrvatskoj, pa je nožurinama raspore za očima ne gledati. Sjećate se jedne humanitarke (mlada djevojaka, amerikanka) u Njemačkoj, iz sažaljenja primila ga u svoj stan na dan dva dok mu ne pomogne naći smještaj, on je siluje i zadavi, da se ne spominje kad su u masi, slučaj Nova Godina u Berlinu. Da ne pričamo o terorizmu što se događa i događalo u proteklo vrijeme, dignu kvart u zrak, pogine na desetke, stotine nevinih žrtava, jebe ih se za tvoje dijete što je tuda slučajno prolazilo iz škole, zaboravljaju se i teroristički napadi, npr. eksplozije na koncertu Ariane Grande, pun djece, roditelja, na desetke mrtvih, stotine ranjenih, tisuće s doživotnim psihičkom traumama i strahovima. Velika razlika je što #malajedna i slični razmišljaju pojedinačno a oni rafalno. Zsšto nisu otišli u prvu im bližu državu koja bi im pružila utočište a ne proći pola kugle zemaljske... Kome vjerovati, kako s tim živjeti?

  • may26 23.09.2018.

    Ne vjerujem mu niti jednu riječ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare