Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
159 komentara

'Pomozite mi naći moju kćer. Allsa (5) je sama u Hrvatskoj!'

U lokalnoj trgovini blizu Plitvica uhvatila me hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali, tvrdi Sirijac

159 komentara

Jedan Sirijac je putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa koja je ostala u Hrvatskoj. 

Ovaj čovjek tvrdi da je nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Kazao je kako je preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenja došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera, prenosi Novi list.

- Nismo imali hrane i stao sam u lokalnoj trgovini da kupim neke namirnice, vodu i hranu. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali - ispričao je Sirijac u potresnom videu kojeg je objavio na Twitteru. 

Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji.

Objavio je i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena.

'Nitko mi ne želi pomoći. Imam samo nju...'

- Nitko mi ne želi pomoći. Hrvatska policija zna da sam izgubio dijete. Nekoliko puta sam krenuo u Hrvatsku da je tražim, ali nisam uspio - rekao je W. D. za Novi list.  Kazao je da je on samohrani otac jer je majka djevojčice umrla u Siriji. Ima samo nju i ne zna je li živa i zdrava. Očajni otac s djetetom je kontakt izgubio 12. ovog mjeseca. Bio je u pritvoru u Hrvatskoj dva, tri dana, nakon čega je deportiran.

Prevoditelj koji radi za organizaciju pri Ujedinjenim narodima rekao je Novom listu kako je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, a oni su informaciju proslijedili hrvatskoj graničnoj policiji, koja je, pak, obavijestila policijsku postaju Cetingrad.  

'Ostala je s jednom iračkom obitelji na području Rakovice'

- Čovjek je tu, nastojimo ga maknuti da nije na livadi. Ništa ne jede i užasno je depresivan i utučen. O slučaju smo izvijestili Isusovačku službu za izbjeglice, kao i UNHCR i Crveni križ. Dijete je nestalo na području Rakovice. Ostala je s jednom iračkom obitelji. Svi su bili iscrpljeni, gladni i dehidrirani, kad je otac pokušao naći vodu i hranu - rekao je prevoditelj. 


 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message