To je to što me zanima!

Ponovno gori kod Slivnog, vatra buknula i kod Imotskog

Dok su na teško pristupačnom terenu u Slivnu vatrogasci gasili ponovno aktivan požar, dojavljeno im je da gori gusta borova šuma blizu Crvenog jezera
Vidi originalni članak

Veliki požar koji je još u ponedjeljak buknuo u BIH, a potom se proširio i na rubna područja Slivna u RH u srijedu je ponovno aktivan. Kako saznajemo iz JVP Imotski požar se proširio na predio starih kuća u Nogala te je u pomoć vatrogascima JVP Imotski i DVD Zagvozd pomoć pristigla iz zraka. Požar gasi i kanader, a do sada je opožareno oko 20 hektara hrastove šume i sitnog raslinja. U isto vrijeme dok su na teško pristupačnom terenu u Slivnu nadljudskim naporima požar pokušavali staviti pod kontrolu vatrogascima je dojavljeno kako gori i na periferiji grada Imotskog, u blizini Crvenog jezera.

Na dva odvojena mjesta u samom gustišu gdje nema protupožarnih puteva vatra je zahvatila gustu borovu šumu. Ponovno su vatrogasci JVP zajedno s DVD Zagvozd i Imotski krenuli u intervenciju s tridesetak ljudi, pet vozila, ali kako ističe Stipe Zec iz JVP da nije bilo pomoći kanadera požar bi izazvao katastrofu.

Sumnja se da su požari podmetnuti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_122388 11.07.2012.

    Lepa sela, lepo gore... Kak ne gori u Slavoniji, Podravini, Međimurju.... Tu nekaj gadno smrdi!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare