To je to što me zanima!

VIDEO Na Laništu više nema murala Praljku, osuđenom za ratni zločin. Prefarbali su ga

Mural posvećen Praljku je prije mjesec dana prefarban zajedno s ostalima koji su bili na trafostanici. Kasnije su građani nacrtali murale za Vukovar, Dinamo i 204. brigadu, a nedavno je osvanuo i mural Praljka
Vidi originalni članak

Prije nekoliko dana se na trafostanici na zagrebačkom Laništu pojavio novi mural Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, a u utorak je ponovno prefarban. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, u listopadu su s trafostanice uklonjeni murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi. Tomašević je tada rekao kako je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak. 

- Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati - poručili su tada iz HEP-a u čijem je vlasništvu trafostanica.

IZBRISALI GA PRIJE DVA MJESECA Na zagrebačkom Laništu opet nacrtali mural posvećen Praljku

Početkom studenog su na trafostanici na Laništu osvanuli novi murali posvećeni 204. gardijskoj brigadi, simbolima Vukovara kao što su memorijalno groblje i vodotoranj, zastava Republike Hrvatske i dio posvećen Dinamu. Murala Praljka tada na trafostanici nije bilo. 

- HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je obavijest Udruge navijača Dinama Bad Blue Boys kako će mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje su imali suglasnost HEP ODS-a, vratiti u prvobitno stanje - kažu iz HEP - a. 

Gradu Zagrebu smo poslali upit jesu li oni naručili prefarbavanje murala. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo. 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • nokia8 14.12.2021.

    Ma ovo nije moguce, posebno ne u rvatskoj! Ovde se postuje svaka presuda, bar se tako ovde pricalo.

  • VANZEMULJAC 14.12.2021.

    Tomašević lagano i polako ali sigurno pokazuje svoje pravo lice,zaboravite kampanju i predizborna obećanja!!!

  • prigorec_1 14.12.2021.

    koliko vidim ima vas puno kaj bi radije titov mural nego od bilo kojeg Hrvatskog heroja ili rat ika za slobodu od okupatora…,

Komentiraj...
Vidi sve komentare