News

Komentari 68

Na zagrebačkom Laništu opet nacrtali mural posvećen Praljku

Na zagrebačkom Laništu opet nacrtali mural posvećen Praljku

Prije dva mjeseca cijela trafostanica je prefarbana zato što je na njoj bio mural posvećen Slobodanu Praljku. Gradonačelnik Tomašević tada je rekao kako je trebao biti izbrisan samo taj mural

U zagrebačkom naselju Lanište ponovno je osvanuo mural s likom Slobodana Praljka, nego što od mjesec dana nakon što je uklonjen. 

Fotografiju novog murala je na Facebooku objavio psihijatar Herman Vukušić i napisao kako je povratak murala tražilo i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga. 

- Siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se branitelji žestoko suprotstaviti - napisao je Vukšić. 

Podsjetimo, u listopadu su s trafostanice uklonjeni murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je tada rekao kako je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak. 

- Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati - poručili su tada iz HEP-a u čijem je vlasništvu trafostanica.

Početkom studenog su na trafostanici na Laništu osvanuli novi murali posvećeni 204. gardijskoj brigadi, simbolima Vukovara kao što su memorijalno groblje i vodotoranj, zastava Republike Hrvatske i dio posvećen Dinamu. Murala Praljka tada na trafostanici nije bilo. 

Najčitaniji članci