To je to što me zanima!

Popijač ministar, Milinović i Šuker su potpredsjednici

Novi potpredsjednici Vlade su Darko Milinović za socjalnu skrb i Ivan Šuker za gospodarstvo. Za ministra gospodarstva izabrali su Đuru Popijaču
Vidi originalni članak

Novi potpredsjednici Vlade su Darko Milinović za socijalnu skrb i  Ivan Šuker za gospodarstvo. Za ministra gospodarstva premijerka Jadranka Kosor izabrala je Đuru Popijača. Do ponedjeljka Popijač mora premijerki predati prijedlog rada ministarstva. Iz Vlade su kazali kako ima dobrih ideja. Idući četvrtak se u Saboru očekuje rasprava o imenovanju novih potpredsjednika i ministra, a imenovanje će biti isti dan kako bi Popijač mogao što prije početi raditi. Novi savjetnici premijerke za gospodarska pitanja su Borislav Škegro, Sandra Švaljek i Željko Lovrinčević. Iako se nagađalo kako će Škegro biti potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo ta je funkcija ipak pripala Šukeru. Premijerka Kosor je kazala kako će troje savjetnika volontirati u Vladi.
- I to je moguće. Nije u šoldima sve - rekla je Kosor. Neslužbeno doznajemo da nitko od 'kandidata' za ministra gospodarstva nije bio oduševljen tom funkcijom zbog gospodarskih problema u državi i tereta krize. Najavila je i da sve državne tvrtke do kraja godine moraju napraviti plan štednje.
- Tko to ne može taj može otići i dati šansu nekom drugom - odlučna je Kosor. Također, neslužbeno se doznaje da će Vlada uskoro smijeniti Upravu HAC-a.
Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec je prije 14 dana premijerki Jadranki Kosor podnio neopozivu ostavku. Učinio je to nakon uhićenja šestorice menadžera Podravke. Tada je izjavio da je žrtva atmosfere linča i odgovornost prebacio na predsjednika Stjepana Mesića. Napomenuo je i kako neće koristiti imunitet saborskog zastupnika za obranu od optužbi.

POPIJAČ - NAJŽEŠĆI KRITIČAR BANSKIH DVORA
Đuro Popijač rodio se 1959. godine u Bjelovaru. Diplomirao je elektrotehniku i magistrirao ekonomske znanosti. Najveći dio svoje karijere proveo je u državnoj financijskoj instituciji (nekadašnji SDK, današnja Fina). Iz Fine je 2004. godine otišao u HUP na mjesto direktora. Bio je i predsjednik Programskog vijeća HRT-a, a spominjao se i kao potencijalni Sutlićev nasljednik. Često je kritizirao Damira Polančeca te čak zatražio od Vlade da 'hrvatsko gospodarstvo napokon dobije svoje ministarstvo', koje će se baviti najboljima, a ne samo pokušavati rješavati problematične točke u području koje je 'sve samo ne gospodarstvo', nabrajajući željezare, brodogradnju i privatizaciju. Sukobljavao se Popijač i sa sindikalcima kazavši kako je 'preko 80 posto vremena na sjednicama GSV-a potrošeno na osobni lik i djelo Vilima Ribića'.

ČAČIĆ: SANADER I DALJE DRŽI, NE UZICU, NEGO DAVILICU
Nije se dogodilo apsolutno ništa i to zna svatko pri zdravoj pameti, i nije se ni moglo dogoditi ništa, komentirao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić. dodao je kako je novoizabrani potpredsjednik Vlade Darko Milinović ostatak Sanaderove struje preko koje i dalje 'Sanader drži, ne uzicu, nego davilicu'. Za novog ministra gospodarstva Đuru Popijača, Čačić je rekao da je on izabran u nadi da će se HUP napokon ušutkati. Zastupnik SDP-a Ljubo Jurčić komentirao je kako je ovo bilo očekivano rješenje. smatra da će se Popijač dobro snaći na funkciji.
- Potpredsjednici vlade su morali biti snažne ličnosti iz HDZ-a, dok je za ministra gospodarstva trebao neko iz realnog sektora - smatra Jurčić. Potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić pak smatra kako odabir Popijača nije sretno rješenje jer on nikad nije radio u stvarnom gospodarstvu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • only I 14.11.2009.

    .......a ja misli najveca glupost od svih vijesti kandidiranje Antice za predsjednika, kad ono i \"\"ozbiljni \"\"ljudi rade gluposti, ma pogledajte samo ovog debelog, zadovoljni pokvareni podli krmak, jbg stipica i jaca, uuuuuuuuhhh kako su me naljutili, mi grcamo u gvnm, a oni se zajebaju .................ali doci ci ce dan naplate.

  • no limit_137 14.11.2009.

    bestar ovo sto si reko zvuci optimisticno ali u cemu je razlika ??

  • drugarica Jovanka 13.11.2009.

    crna Jadro što si razmišljala dva tjedna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare