To je to što me zanima!

Popiju čak 74 litre godišnje: Najveće vinopije su u Vatikanu

Prema prikupljenima rezultatima stanovnici Vatikana popiju u prosjeku 74 litre vina, otprilike 105 boca godišnje. To je dvostruko više nego što popije prosječan Francuz
Vidi originalni članak

U Vatikanu se popije najviše vina na svijetu, pokazuju to statistike koje je objavio Wine Institute, piše The Independent.

Prema prikupljenima rezultatima stanovnici Vatikana popiju u prosjeku 74 litre vina po osobi, otprilike 105 boca godišnje. To je dvostruko više nego što popije prosječan Francuz ili Talijan, a trostruko više od količine koju popije Britanac.

Naravno, treba uzeti u obzir da vino piju svećenici za vrijeme pričesti , ali i da su stanovnici Vatikana većinom muškarci, starije dobi, visokoobrazovani te da jedu u velikim grupama - svi ti faktori utječu ne češću konzumaciju vina.

Zanimljivo je da u cijelom Vatikanu postoji samo jedna trgovina koja sve stanovnike, njih oko 800, snabdijeva dragocjenom tekućinom i to gotovo bez ikakvog poreza.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • _petra_ 26.02.2014.

    i nisam bas iznenadena

  • bascarsija 25.02.2014.

    i to je taj famozni vatikan i famozna katol. crkva, piju, gledaju porniće, sigurno i orgijaju. pravi primjer vjernicima- vatikan je praonica novca i pokriće jezuitima za upravljanje svijetom!

  • 2N3055 25.02.2014.

    Moj susjed Joža malo manje popije za mjesec dana. Istina, ne znam koliko maligana ima njegovo vino, a koliko vino koje piju u Vatikanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare