To je to što me zanima!

Poplava otjerala zmiju od metra u središte Metkovića

Čitateljica Snježana Ising u četvrtak je s kćerkiom Amadeom prošla pokraj Autobusnog kolodovora u Metkoviću. Na povratku su primijetile zmiju
Vidi originalni članak

Mislile smo isprva da je mrtva. Približili smo se i fotografirale ju. No, ona se brecnula, a mi smo se malo udaljile. Nismo je htjele uznemiravati, a ljudi sa strane nisu joj htjeli prići jer su po šarama procijenili da bi mogla biti otrovnica. Tako nam je susret sa zmijom opisala čitateljica 24sata Snježana Ising.
Ona i kćerka su u četvrtak oko 13 sati prošle Metkovićem kraj Autobusnog kolodvora.
- Tada je nije bilo. U povratku smo je zamijetili - dodala je. Ona i kćerka Amadea začudile su se otkud zmija u siječnju na otvorenom.
- Zmija je potpuno bezopasna i nije otrovna. Hrvatski joj je naziv ribarica, a latinski Natrix tessellata. Moguće je da je, kad se rijeka izlila, voda ušla u njeno skrovište gdje hibernira, probudila ju, jer jer vrlo vjerojatno nije bila u dubokoj hibernaciji i to zbog topline. Zato je zmija izašla - pojasnio je stručnjak za zmije dr. Zoran Tadić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.
- Nije neobicno da zmija ode toliko daleko od vode. Jednako je moguće da je zmija već bila vani i bježala je pred nadolazećom vodom. Ribarica se hrani ribom (odatle joj i ime), a ponekad jede i vodozemce, uglavnom žabe. Bezopasna je i ako ju se uzme u ruke, jer ne grize. No, brani se izlučivanjem smrdljive tekućine iz analnih žlijezda - pojasnio je dr. Tadić. Zmija je otišla svojim putem. Nisu je ubili.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ira27 09.01.2010.

    Ja sam danas vidila pauka. Nisam ga uspila uslikat, al ako možete nać neku sliku iz arhive pa me stavit u vijesti vrlo bi volila...

  • COLE_VU 09.01.2010.

    otarnik na kojiem je jeziku tvoj komentar?

  • šamar 09.01.2010.

    aaaaa zmijaaaa aaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare