To je to što me zanima!

Poplave se proširile na državu Victoriju, stotine evakuiranih

Službe paze na grad Swan Hill, sjeverozapadno od Melbournea, na koji se već počela izlijevati najveća australska rijeka, dok se jezero Victoria sve više širi
Vidi originalni članak

Australske poplave natjerale su u ponedjeljak još nekoliko stotina ljudi da napuste domove. Rekordne kiše koje padaju još od studenog u državi Queensland ubile su 30 ljudi, oštetile ili uništile 30.000 domova i nanijele štetu od najmanje tri milijarde australskih dolara, a sada su se proširile i na državu Victoriju.

Iz Ureda za hitne situacije rekli su kako će ogromno jezero Victoria, 90-ak kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Melbournea, nastaviti plaviti kopno cijeli sljedeći tjedan sve dok se ne ulije u najveću australsku rijeku Murray. Jezero je već sada dugo 80 kilometara. 

Hitne službe paze na Swan Hill, grad od 10.000 ljudi, sjeverozapadno od Melbournea, gdje se Murray susreće s rijekom Lodden. Očekuje se da će poplave vrhunac dosegnuti u srijedu. 

Već u nedjelju se rijeka Murray počela izlijevati u Swan Hill odakle su u dva dana evakuirali stotine ljudi. 

Zamjenik premijera Wayne Swan rekao je da očekuju da će ovo biti najgora i najskuplja prirodna katastrofa u povijesti te da će njene posljedice na ekonomiju osjećati još godinama. Trenutno je poplavama u Victoriji pogođeno 76 gradova i 1.770 posjeda, rekli su iz Ureda za hitne situacije, a prenosi AP.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare