To je to što me zanima!

Popravak 'štete': Obama tvrdi da Romney radi za najbogatije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američki predsjednik optužio je svog protukandidata da posljednjih godinu dana juri zemljom i obećava pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist bogatih građana
Vidi originalni članak

Samo dan nakon ne baš pohvalne izvedbe u televizijskoj debati, američki predsjednik Barack Obama odlučio je uzvratiti udarac, te je na skupu u Madisonu pred 12 tisuća ljudi optužio Mitta Romneya da nije bio potpuno iskren tijekom debate nakon koje su mnogi rekli da je Romney pokazao nadmoć.

Romney je prilikom debate iznio nekoliko laži.  Primjerice, rekao je da se deficit u Obaminom mandatu povećao za duplo, a on se - smanjio za 300 milijardi dolara. Drugo, Romney tvrdi da će Obamina zdravstvena reforma ubiti radna mjesta, a prema projekcijama, broj zaposlenih u zdravstvu će se doista smanjiti, i to za 0,5 poto, ali ne zbog otkaza već zbog redovitih umirovljenja.  Također, Romney nije govorio istinu ni kada je obrazlagao svoju poreznu reformu, i tu ga je Obama, dan poslije debate, 'dočekao'. 

- Kad sam se popeo na pozornicu sreo sam tog duhovitog čovjeka koji je tvrdio da je Mitt Romney, ali to nije mogao biti on, jer pravi Romney posljednjih godinu dana juri ovom zemljom i obećava pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist bogatih, rekao je Obama i dodao da je momak na pozornici dan prije govorio da ne zna ništa o tome. 

>>> Sve o predsjedničkim izborima u SAD-u čitajte u našem specijalu

Romneyjev agresivni nastup tijekom debate donio mu je porast popularnosti, a analitičari vjeruju da je veća popularnost posljedica njegove nadmoći i odlučnosti tijekom debate. 

S druge strane Obama je mnoge razočarao pa svog protukandidata tijekom debate nije napao ni zbog najkontroverznije izjave o 47 posto Amerikanaca koji ovise o vladi, misle da su žrtve i smatraju da je vlada odgovorna za njihov život. 

Romney se pak potrudio da izjavu o 47 posto Amerikanaca izbaci iz kasnijih rasprava. Tri tjedna nakon što je video izašao u javnost u intervjuu za Fox se odrekao te izjave i proglasio je pogrešnom.

- U kampanji sa stotinama, ako ne i tisućama govora i pitanja i odgovora i sjednica, tu i tamo reći ćete nešto što neće ispasti dobro, rekao je Romney, a prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • titulus 21.10.2012.

    Njih dva su marionete, jer sve konce u USA i šire drži Rockefeller i ostatak bankarske mafije....

  • gambino369 08.10.2012.

    Ako Romney dobije izbore očekujmo vruču zimu na (pre) bliskom Istoku....

  • gambino369 08.10.2012.

    Ovog vikenda, duboko u Izraelskom zračnom prostoru oboren je DRON (bespilotna letjelica) nenaoružana ali za koju se pretpostavlja da je skuplajala podatke.Izraelci tvrde da je DRON Iranske proizvodnje.Kao odgovor nekoliko eskadrila njihovih borbenih zrakoplova je nadljetalo u brišučem letu Palestinske gradove kako bi dokazali svoju nadmoć u tehnici i naoražanju made in USA

Komentiraj...
Vidi sve komentare