Obavijesti

News

Komentari 11

Popravak 'štete': Obama tvrdi da Romney radi za najbogatije

Popravak 'štete': Obama tvrdi da Romney radi za najbogatije
2

Američki predsjednik optužio je svog protukandidata da posljednjih godinu dana juri zemljom i obećava pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist bogatih građana

VIDEO

Samo dan nakon ne baš pohvalne izvedbe u televizijskoj debati, američki predsjednik Barack Obama odlučio je uzvratiti udarac, te je na skupu u Madisonu pred 12 tisuća ljudi optužio Mitta Romneya da nije bio potpuno iskren tijekom debate nakon koje su mnogi rekli da je Romney pokazao nadmoć.

Romney je prilikom debate iznio nekoliko laži.  Primjerice, rekao je da se deficit u Obaminom mandatu povećao za duplo, a on se - smanjio za 300 milijardi dolara. Drugo, Romney tvrdi da će Obamina zdravstvena reforma ubiti radna mjesta, a prema projekcijama, broj zaposlenih u zdravstvu će se doista smanjiti, i to za 0,5 poto, ali ne zbog otkaza već zbog redovitih umirovljenja.  Također, Romney nije govorio istinu ni kada je obrazlagao svoju poreznu reformu, i tu ga je Obama, dan poslije debate, 'dočekao'. 

- Kad sam se popeo na pozornicu sreo sam tog duhovitog čovjeka koji je tvrdio da je Mitt Romney, ali to nije mogao biti on, jer pravi Romney posljednjih godinu dana juri ovom zemljom i obećava pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist bogatih, rekao je Obama i dodao da je momak na pozornici dan prije govorio da ne zna ništa o tome. 

>>> Sve o predsjedničkim izborima u SAD-u čitajte u našem specijalu

Romneyjev agresivni nastup tijekom debate donio mu je porast popularnosti, a analitičari vjeruju da je veća popularnost posljedica njegove nadmoći i odlučnosti tijekom debate. 

S druge strane Obama je mnoge razočarao pa svog protukandidata tijekom debate nije napao ni zbog najkontroverznije izjave o 47 posto Amerikanaca koji ovise o vladi, misle da su žrtve i smatraju da je vlada odgovorna za njihov život. 

Romney se pak potrudio da izjavu o 47 posto Amerikanaca izbaci iz kasnijih rasprava. Tri tjedna nakon što je video izašao u javnost u intervjuu za Fox se odrekao te izjave i proglasio je pogrešnom.

- U kampanji sa stotinama, ako ne i tisućama govora i pitanja i odgovora i sjednica, tu i tamo reći ćete nešto što neće ispasti dobro, rekao je Romney, a prenosi Reuters.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C